Part Forana 17/06/2021

El PSIB de Sóller demana la retirada d'un amfiteatre de palla instal·lat pel Consistori perquè "és un plagi"

Els socialistes apunten que l'obra no té l'autorització dels autors, el compositor Joan Valent i l'arquitecte Josep Maria Puigdemassa

ARA Balears
1 min
Façana Ajuntament de Sóller.

SóllerEls socialistes de Sóller han demanat al Consistori que retiri unes bales de palla que recreen un amfiteatre en un terreny rústic del municipi. Ho han fet després que el compositor Joan Valent i l'arquitecte Josep Maria Puigdemassa hagin amenaçat de denunciar l'Ajuntament per plagi, segons ha avançat Última Hora. El PSIB apunta que Valent, juntament amb Puigdemassa, havia recreat un escenari similar en un indret d'Algaida per celebrar-hi el festival Caiassa i, que davant "la copiada" del Consistori solleric, "han amenaçat d'anul·lar-lo".

Fonts internes de la formació política apunten que aquesta rèplica no té el permís dels autors, un fet que qualifiquen de "molt greu" i que "pot comportar responsabilitat judicial per al Consistori", explica el portaveu de l'agrupació socialista de Sóller, Jaume Mateu. "Davant una errada com aquesta no hi ha més alternativa que, si l'autor no autoritza la instal·lació, rectificar, retirar la proposta i demanar disculpes. Hi ha molts racons de la nostra comarca que també poden acollir activitats culturals temporals a l'aire lliure", afegeix Mateu.

Així mateix, des de l'agrupació socialista volen destacar que "una de les virtuts que presenten aquest tipus d'instal·lacions és treballar amb els materials propis de l'entorn, cosa que tindria sentit a llocs com el Pla de Mallorca, on les bales de palla són la senya d'identitat de les planes de cereals pròpies del centre de l'illa; o com que va ser allà on es va fer la instal·lació original, a la plana de Lleida. Però no ho són de la nostra Vall. I com s'ha vist, estaven vinculades a una actuació d'un artista que, a més, va ser premiat per la intervenció".

stats