Part Forana 23/06/2021

El PSIB de Maria de la Salut amenaça de demandar l'Ajuntament per segona vegada

Els socialistes han presentat aquest dimecres un recurs contenciós i, si el Consistori no li facilita la informació sol·licitada, en posaran un altre

2 min
Bernat Quetglas,  batle de Maria de la Salut./ T.R.

Maria de la SalutEl PSIB-PSOE de Maria de la Salut ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament en el qual l'acusa de falta de transparència. La denúncia es fa un mes després de sol·licitar al Consistori una informació que encara no li ha arribat. El portaveu del grup socialista, Rafel Aulet, explica que el govern municipal "ja estava avisat d'aquest recurs des del mes d'abril" i amenaça de posar-li'n un altre. Els socialistes varen presentar dimarts un altre registre d'entrada demanant documentació sobre una sèrie de qüestions: "Si no obtenim resposta en un mes, posarem un altre recurs", assegura Aulet.

"Hem acudit als jutjats davant el silenci administratiu del Consistori. L'Ajuntament ja estava avisat. El contenciós el vàrem posar la setmana passada i ahir ens va arribar que havia estat admès a tràmit", afegeix Aulet. Per part seva, el batle de Maria de la Salut, Bernat Quetglas, critica que d'ençà que assumí la batlia, els socialistes han anat demanant molta informació i que ja "n'han rebuda gran part", però "ja els va bé fer renou", lamenta Quetglas.

Segons la Llei 7/1985 d'abril, reguladora de les bases de règim local, quan un grup municipal sol·licita informació al batle, ha de rebre resposta en un termini màxim de cinc dies laborables. "Tenen dret a accedir a la informació tant si l'edil els la dona com si no", apunta Quetglas. "Ens han demanat de tot, fins i tot coses que la Llei de protecció de dades no ens permet donar-los. Fins i tot sol·liciten informació de quan ells governaven. La seva intenció és bloquejar l'Ajuntament", diu el batle.

"És cert que s'han contestat les demandes referents a secretaria, però les que impliquen Batlia, Urbanisme o qualsevol altre departament no. Tenim accés al registre general, però no sabem si s'ha fet alguna resolució, i tampoc en tenim a les liquidacions. Si feim la petició per escrit, s'ha de contestar per escrit, i dins el termini que toca", explica Aulet.

El batle lamenta l'actitud dels socialistes. "Conec perfectament la manera de funcionar dels socialistes de Maria de la Salut. Els és igual el bé del poble, el que volen és fer mal a les persones que no els cauen bé, i utilitzen el partit per això", assegura Quetglas.

stats