Part Forana 17/08/2021

El PSIB exigeix a ASI que retiri els comentaris antifeministes de les xarxes i demana al batle de Llucmajor que els condemni

Els socialistes amenacen que, si no ho fa, prendran "les mesures adients"

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Llucmajor.

LlucmajorEls socialistes de Mallorca condemnen el comentari publicat al perfil de Facebook d'ASI de Llucmajor, en el qual s'ofereixen places per treballar a l'ambaixada d'Espanya a l'Afganistan i es convida les feministes a anar-hi perquè "està ben remunerat i fan falta dones al país". A més, exigeix al batle de Llucmajor, Éric Jareño, que condemni aquest comportament dels seus socis de govern, "que doni explicacions públicament i es desmarqui de la política barroera de la ultradreta", apunta el PSIB en una nota.

L'Agrupació Socialista de Llucmajor ha advertit que, en cas que ASI no retiri el comentari antifeminista, prendrà "les mesures adients" en un futur. En concret, el comentari publicat al Facebook d'ASI relata que és un "bon moment per convocar places" a l'Afganistan, ja que el BOE publica "cinc vacants per fer feina a l'ambaixada espanyola de l'Afganistan". "Com a nota d'humor, s'ha de dir que allà es paga molt bé i que s'hauria de comunicar a les feministes que tant "protegeixen" les màscares d'aquests assassins"", relata la publicació.

La Federació Socialista de Mallorca considera que aquest comentari "banalitza una tragèdia humanitària" i que si no rep resposta de Jareño "aclarint els fets i condemnant els comentaris dels seus socis de govern, significarà que tant ASI com el PP es mostren indiferents davant la tragèdia humanitària de l'Afganistan, així com les desigualtats i la violència que encara sofreixen les dones".

Més polèmiques a les xarxes

En les darreres hores ha aparegut una nova publicació que ha encès la polèmica a les xarxes i molts usuaris han reclamat a Twitter que elimini el compte de Cristina Seguí per la resposta a unes declaracions de Francina Armengol en referència a la possibilitat d'acollir dones i nines de l'Afganistan. En aquest cas, la resposta és a partir d'un tuit d'Europa Press que recull l'oferiment de la presidenta balear i que Cristina Seguí ha utilitzat per demanar a Armengol: "Necessitau nines per als puters de l'illa?".

Les respostes a aquesta acusació no s'han fet esperar i el tuit s'ha convertit en viral. A part d'aquells que ataquen Seguí pel seu comentari, són molts els que han reclamat que la xarxa social elimini el perfil de la tuitaire davant el missatge que transmet.

stats