El PSIB exigeix a El Pi i al PP complir amb el Pacte antitransfuguisme a Felanitx

El secretari d'Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, denuncia que ambdós partits s'han aprofitat de la situació 

El PSIB-PSOE ha exigit aquest dilluns a El Pi i al  PP  que "compleixin" amb el Pacte a ntitransfuguisme  després de fer-se públic que ambdós partits conformaran el nou govern municipal amb el suport del regidor Joan Aznar, que va abandonar les files socialistes el 18 de setembre. El secretari d'Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, ha denunciat que El Pi i el PP "s'aprofiten d'una situació de transfuguisme" gràcies al suport de l'exregidor socialista.

Coll ha insistit en un comunicat que, "precisament", aquesta norma va ser redactada per "impedir" als partits que  "s'aprofitassin" que un polític abandoni el partit  pel qual  es va presentar a les eleccions i decideixi amb el seu únic vot qui governa a l'Ajuntament.

El secretari ha criticat que aquests partits "s'aprofiten d'una situació de transfuguisme per consolidar un nou pacte de govern". Coll ha considerat que El Pi i el PP podien haver constituït una altra majoria municipal o, fins i tot, governar en minoria, però no amb el suport d'un "trànsfuga". Segons l'opinió de Coll, aquests dos partits mantenien des de fa mesos "negociacions encobertes" amb l'objectiu de formar un "nou govern de dretes".

Els socialistes insisteixen a recordar que va ser El Pi qui va rompre el pacte de manera unilateral “sense ni tan sols voler parlar amb el Partit Socialista en cap moment, intentar reconduir la situació o refer el pacte que venia funcionant des de la legislatura passada”, fet que Coll lamenta “profundament”.