Part Forana 29/10/2020

Propietaris de bars i restaurants es concentren a l'ajuntament de Manacor contra les restriccions

Miquel Oliver s'ha unit a la protesta dels restauradors per explicar la situació i contestar a les seves preguntes

T.riera
2 min
Miquel Oliver s'ha unit a la protesta dels restauradors./ T.R.

ManacorA les 12.30 h d'aquest dijous el batle de Manacor, Miquel Oliver, tenia una reunió amb representants del sector de la restauració. No obstant això, s'ha ajornat mitja hora per una protesta que ha tingut lloc davant l'ajuntament. Uns 50 propietaris de bars i restaurants s'hi han concentrat per protestar per la prohibició d'oferir el seu servei a l'interior dels establiments. Miquel Oliver ha baixat al carrer per sumar-se a la protesta, ja que, segons assenyala, les mesures les ha pres la Conselleria de Salut i no l'Ajuntament, i que ell està al costat dels afectats. Els propietaris han començat a fer preguntes al batle, de manera que s'ha creat un debat improvisat.

La reunió qentre el batle i tres representants del sector de la restauració ha acabat cap a les 15 h. Els representants havien sol·licitat la reunió perquè volien explicacions concretes sobre les mesures adoptades i debatre possibles solucions a les conseqüències econòmiques. La delegada d'Urbanisme, Núria Hinojosa, i el delegat de Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt, també hi han estat presents.

L'Ajuntament de Manacor ha sol·licitat la col·laboració del sector per fer complir les normes sanitàries establertes per la Conselleria de Salut. Pel que fa a l'economia, l'equip de govern ha recollit les peticions i ha assegurat que les farà arribar a la Conselleria "perquè es tinguin en compte".

Pel que fa a les mesures enfocades a rebaixar les afectacions econòmiques de les restriccions, Miquel Oliver ha assegurat que aquest mateix dijous posaran en marxa els mecanismes necessaris per establir una nova línia d'ajudes per als negocis inclosos en l'àrea perimetral.

L'Ajuntament posarà en marxa també una campanya de promoció dels negocis de restauració que ofereixin menjar per endur. Els representants del sector s'han compromès a fer una recopilació d'aquests establiments per poder establir posteriorment un codi QR a través del qual s'accedirà als locals que ofereixin aquest servei.

A més, pel que fa a la possibilitat d'ampliar terrasses, Oliver ha assegurat que l'Ajuntament estudiarà, juntament amb la Policia Local, les mesures necessàries perquè els negocis puguin continuar l'activitat amb la menor afectació econòmica possible, i es meditarà la possibilitat de tallar carrers o vies per poder fer les ampliacions.

stats