Els projectes 'Inca innova' i 'Inca en ruta' ocuparan i formaran 20 joves

És un programa organitzat entre el SOIB i l'Ajuntament, amb participació del SEPE

Vint persones d’entre 18 i 29 anys participen en dos projectes mixtos d’ocupació i formació anomenats 'Inca innova' i 'Inca en ruta' que  impulsa  l’àrea de Formació de l’Ajuntament d’Inca. Formen part del programa SOIB Jove Formació i Ocupació, finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

L’alumnat, durant un any, rebrà formació en dos certificats de professionalitat de nivell 2 i formació complementària, alhora que tindrà un contracte de formació i aprenentatge. "Contribuïm a generar experiència en l’alumnat donant resposta al que les empreses necessiten", ha explicat la regidora de Formació de l'Ajuntament, Alice Weber.

L’objectiu d’aquests projectes és oferir una formació de qualitat i oficial mitjançant els certificats de professionalitat que faciliti una contractació relacionada amb la formació obtinguda i que ofereixi a les empreses perfils polivalents.

"L’aposta municipal de l’àrea de Formació per un ensenyament adaptat a les necessitats del mercat laboral ha estat una constant els darrers anys i els resultats han estat molt positius", afegeix el batle, Virgili Moreno.

Dinamització d'activitats de lleure

Els alumnes o treballadors del projecte 'Inca innova' es formaran com a futur personal dinamitzador d’activitats de lleure i socorrista en instal·lacions aquàtiques, i, a més, rebran formació complementària de llengua anglesa i el carnet de manipulador d’aliments, de tècnic de manteniment de piscines i de desfibril·lador.

El projecte 'Inca en ruta' donarà formació als alumnes per ser guies amb bicicleta i dinamitzadors d’activitats de lleure, anglès i l’especialitat formativa de manipuladors d’aliments. Amb aquest projecte es dissenyaran rutes de ciclisme per Inca i els voltants i es faran sortides amb infants i famílies, entre altres activitats.