Part Forana 27/07/2021

Progrés en Verd denunciarà Sant Llorenç des Cardassar per maltractament animal

El Consistori va permetre que el servei de galeres de cavalls funcionàs en plena alerta taronja per altes temperatures

ARA Balears
1 min
Una de les galeres en el centre de Palma.

Sant Llorenç des CardassarProgrés en Verd denunciarà l'Ajuntament de Sant Llorenç per permetre que el servei de galeres de cavalls continuàs en marxa en plena alerta taronja per altes temperatures. Segons apunta el partit ecoanimalista en una nota, dia 24 de juliol les Balears superaren els 36 graus i els cavalls són uns animals molt sensibles a la calor.

"És lamentable que es posi en perill la vida dels cavalls i les institucions mirin cap a una altra banda. Cavalls en males condicions, explotats a altes temperatures i més passatgers dels permesos són algunes de les constants infraccions que els conductors cometen diàriament", apunta la formació. Els animalistes no entenen per què es permeten aquestes situacions i denunciaran el Consistori "per posar en perill la vida dels cavalls". Amb aquesta acció, Progrés en Verd espera que la "Fiscalia prohibeixi el servei de galeres de Sant Llorenç per no tenir reglament ni ordenança", assegura el president de la formació, Guillermo Amengual.

Cal recordar que Progrés en Verd ja va denunciar l'Ajuntament de Sant Llorenç perquè no tenia cap reglament que regulàs el servei de transport de les galeres i, en aquest moment, està a l'espera de les investigacions de la Fiscalia de Medi Ambient. Per altra banda, ha demanat a l'Ajuntament de Palma els informes sobre les inspeccions fetes als estables i als cavalls situats al Camí Salard.

stats