VITICULTURA
Part Forana 13/10/2016

La producció de raïm a la DO de Binissalem augmenta lleugerament tot i la sequera

La verema finalitza amb uns resultats un 3% superiors a la de 2015

Ara Balears
1 min
Les varietats de raïm negre suposen un 75% de la producció de la DO.

PalmaLa verema a la Denominació d'Origen de Binissalem ha finalitzat amb unes xifres que són lleugerament superiors a les de la campanya de 2015. Enguany, a la DO s'han recollit 2.047.476 quilograms de raïm, fet que suposa un increment del 3% respecte de l'any anterior.

Balanç de la verema 2016, per Andreu MajoralAquest augment de la producció de raïm s'ha aconseguit tot i les dificultats afegides per la sequera. En aquest sentit, la DO assenyala que les vinyes han mostrat un comportament extraordinari davant la manca d'aigua, especialment les de varietats autòctones negres (manto negro i callet).

A més, la reducció de la mida dels grans del raïm per la manca d'aigua ha estat compensada per l'entrada en producció de vinyes joves.

El 75% de la producció de raïm correspon a varietats negres, mentre que la resta són varietat de raïm blanc. D'altra banda, la DO assenyala que el 51% de les varietats que es conreen són autòctones.

Així, han observat un increment en la producció de les varietats autòctones: manto negro (9%), callet (49%), giró ros (175%) i gorgollassa (102%), mentre que la producció de la varietat blanca moll ha baixat quasi un 2% respecte del 2015.

stats