Ciutadania
Part Forana 12/07/2022

Més de 1.000 persones han votat en els primers pressuposts participatius d’Inca

Els projectes guanyadors, que aposten per la sostenibilitat, l’accessibilitat i la convivència, es desenvoluparan durant els pròxims mesos

ARA Balears
1 min
Els fets succeiren a Inca el mes de maig. / ARXIU

PalmaUn total de 1.064 veïns d'Inca majors de 16 anys han votat en la primera edició dels pressuposts participatius del municipi. L'objectiu era elegir cinc projectes proposats per la ciutadania, per un valor de 500.000 euros, els quals es desenvoluparan durant els mesos vinents.

Virgilio Moreno, el batle de la capital del Raiguer, ha dit que gràcies a aquesta iniciativa "els inquers i les inqueres han pogut incidir per primera vegada en la política municipal i manifestar quins són els seus interessos i prioritats, podent decidir on s'inverteix una part important del pressupost municipal".

Els projectes guanyadors aposten per la sostenibilitat, l'accessibilitat i la convivència. Prèviament, l'Ajuntament es va reunir amb els diferents col·lectius i associacions del municipi per recopilar propostes que no superessin els 100.000 euros de pressupost i que es poguessin dur a terme aquest 2022.

stats