Part Forana 12/04/2022

La primera dona emprenedora de Magaluf posa nom a un carrer de Calvià

Francisca Pujol va obrir el primer bar de la zona

ARA Balears
1 min
El batle de Calvià amb familiars de Francisca Pujol devora la seva placa

PalmaCalvià ret homenatge a la primera dona emprenedora de Magaluf, Francisca Pujol Terrassa, i posa el seu nom a un carrer. L'any 1954 va obrir el primer bar de la zona, el bar Magaluf, i, dos anys després, el bar Puerto Rico. A més, també va fundar a la platja de Son Maties el bar Criollo i la pensió Pujol, informa l'Ajuntament en una nota.

El canvi de nomenclatura de tres carrers, que encara conservaven el nom franquista, es va aprovar en el ple de l'Ajuntament del 29 d'abril de l'any passat. El nom de Pujol substitueix el del General García Ruiz.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha assenyalat que recuperar la història de Calvià és molt important, i que "en uns moments en què la veritat comença a ser alguna cosa revolucionària, es fa necessari treure el nom de carrers a qui, en el seu moment, no s'ho varen merèixer, i recuperar l'honor i dignitat posant els noms als carrers de persones que foren l'essència del Calvià que avui tenim". "És important saber d'on venim i tenir presents unes persones, que, com el cas de Francisca Pujol, van forjar el nostre municipi", ha afegit.

"Avui culmina el canvi dels noms franquistes que hi havia al municipi, amb la inauguració de la placa amb el nom d'una dona empresària i emprenedora. D'aquesta manera, recuperam espais de dones i deixam enrere una etapa de la història a Calvià", ha dit el regidor de Memòria Democràtica, Rafel Sedano.

stats