Part Forana 31/05/2019

La primera dona cossier crea expectació a les Fires i Festes de Manacor

La comitiva de dansaires recorren durant tres hores el centre de la ciutat

M. Barceló
2 min
La primera dona cossier crea expectació a les Fires i Festes de Manacor

ManacorPuntuals com sempre, els Cossiers de Manacor han sortit al carrer per anunciar l'inici de 10 dies de Fires i Festes. Enguany ho han fet amb la novetat i l'expectació de veure la primera dona cossier, Àngels Puig, que s'ha estrenat a les danses vora el seu germà Lau, i els demés companys: Martí Miquel, Joan Esterich, Sebastià Capó i Joan Xavier Andreu. El paper de Dama l'ha encarnat Estefania López, que també balla per primera vegada, i el dimoni Lluís Forteza.

Eren les cinc de l'horabaixa quan la Dama sortia de ca seva, al carrer Sant Isidre, i acompanyada pels Cossiers i molta gent començava un llarg recorregut per diversos carrers del centre de la ciutat. Entre balls, els dansaires reparteixen brots de romaní a la gent com a símbol de festa i harmonia.

En el segon ball, davant el número 13 del carrer Nord, varis vehicles estacionats ha dificultat la dansa i el pas de la gent que els acompanyava. Tenir un vials espaïts és un aspecte a millorar en una ciutat on els cotxes, fort i no et moguis, segueixen sent els amos dels carrers, també durant les festes.

El tercer punt d'aturada ha tingut el marc adequat, l'esplanada del molí d’en Fraret. Després, la comitiva s'ha dirigit cap els carrers de l’Ecònom Pere Bonnín, de l'Àngel, de Francesc Gomila, del Llaurador i de Joan Lliteres. Una aturada obligada a la plaça de sa Bassa ha donat continuïtat al passacarrer cap a Peral, la plaça Weyler, la plaça del Rector Rubí, el carrer de l'Amargura, el carrer d’en Bosch, els carrers de Mercadal, de Jaume Domenge, d'Olesa i Nou per acabar davant l’Ajuntament.

Amb el darrer ball, com marca la tradició es dona pas al pregó de festes. Enguany, aquest encàrrec ha estat assignat a Isabel Aguilar, entrenadora impulsora de l’esport femení i de l’esport inclusiu a Manacor. Es tracta del reconeixement a un treball silenciós i de molts anys de dedicació.

stats