Els pressupostos d'Algaida arriben a la cinquena convocatòria

La crida a la participació ciutadana cerca engrescar els ciutadans en la presa de decisions referides a inversions

En paper, a les oficines municipals de la Casa de la Vila, o en línia, al web de l’Ajuntament d’Algaida, els veïns dels pobles d' Algaida, Pina i Randa poden fer les seves propostes de projectes per incloure en el pressupost de 2017. El procés dels pressupostos participatius es va iniciar amb una primera reunió a Algaida, traslladada després als pobles de Pina i Randa.

La regidora de Participació Ciutadana, Catalina Fullana, ha explicat que enguany els residents de Pina i Randa podran fer i votar les seves propostes, i que, com a novetat, s’inclouran de manera  proporcional amb el nombre d’habitants, ja que fins ara, i per votants potencials, era més difícil que una proposta dels dos nuclis urbans fos l’opció més votada.

D'altra banda, una altra novetat d’enguany serà que l’equip de govern (PSIB-PSOE) i els dos partits de l’oposició (MÉS i PP) presentaran tres projectes consensuats a votació i s’executarà el més votat.

El termini per presentar propostes per incloure en els pressupostos de 2017 acaba el dia 16 d’octubre, i els resultats es donaran a conèixer el dia 18 d’aquest mateix mes. Finalment, del dia 28 d’octubre al 2 de novembre es podran votar les diferents propostes que tenen més suport social entre els residents que hagin volgut participar en la selecció de projectes més importants.

En aquesta darrera setmana de recollida de propostes, Catalina Fullana ha fet una crida als ciutadans a participar-hi i a implicar-se en els pressuposts participatius, tot fent propostes i votant les seves prioritats. "Un any més, volem que els ciutadans formin part de la presa de decisions que afecten directament la vida al municipi, perquè la seva veu i el seu vot són importants i necessaris per al bon desenvolupament d’Algaida, Pina i Randa", apunta Fullana.

Antecedents participatius

Des de fa anys, l’Ajuntament d’Algaida fomenta la participació ciutadana en l’elaboració dels pressupostos municipals. S’inicià el 2012, en què es feren un seguit de reunions en les quals s’explicà com eren uns pressupostos i com s’elaboren. D’aquesta manera, es marcà el camí perquè el 2013, i per als comptes del 2014 i el 2015, ja es pogués posar en marxa la participació amb propostes i votacions dels veïns. L’experiència es repetí per als d’enguany i ara, per als de 2017. Durant aquests anys, l’Ajuntament d’Algaida haurà destinat prop de 475.000 euros a 32 projectes elegits i valorats pels veïns.