Part Forana 13/11/2019

Els Premis Dijous Bo posen en valor les aportacions de Mercè Puig i Rafel Ferragut al món de la cultura

Els guardonats han estat l'ànima del Club d'Esplai Estornells i de l'Auditòrium de Palma

Ara Balears
2 min
Els dos guardonats amb tot el consistori i la vicepresidenta Bel Busquets, al final de l'acte.

IncaEl Casal de Cultura d'Inca ha acollit una nova edició de l’acte de lliurament dels Premis Dijous Bo, uns guardons que reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que han duit a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que han destacat de manera rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat.

"Els Premis Dijous Bo pretenen contribuir a fer créixer la nostra ciutat des del punt de vista de persones, empreses i entitats que amb la seva aposta pels valors de la solidaritat, la feina ben feta, l’esforç, la constància i el talent personal han assolit l’excel·lència en les seves trajectòries vitals", ha assenyalat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Mercè Puig i Rafel Ferragut han estat els guardonats en l'edició d'enguany dels Premis Dijous Bo. Durant la cerimònia s'han projectat uns vídeos com a resum de la seva trajectòria, però també s'hi han ressaltat els valors i les qualitats pels quals se'ls ha concedit la distinció.

Mercè Puig i Viñeta, impulsora del Club d'Esplai S’Estornell, rep aquest premi per la seva encomiable tasca dinamitzadora sociocultural efectuada des que va arribar a Inca, ara fa més de 35 anys. Puig és també un referent en els àmbits culturals i en la defensa de la llengua catalana.

D’altra banda, s’ha guardonat Rafel Ferragut i Bonafé per la seva trajectòria al capdavant de l’Auditòrium de Palma i per la tasca realitzada al llarg de tota la seva vida per promocionar i promoure la cultura.

Candidatura popular

Cal recordar que l'elecció dels premiats del Dijous Bo parteix d'una candidatura popular que es presenta al Consell Municipal de Cultura. Aquest òrgan decideix en votació les persones o entitats guardonades. Després la decisió s'eleva a la Comissió de Cultura i posteriorment al ple municipal.

"Des de l'àrea de Cultura impulsam els Premis Dijous Bo com una eina de participació ciutadana, ja que és la ciutadania qui proposa inqueres i inquers que hagin destacat de manera rellevant per la seva aportació a la nostra ciutat", ha destacat la regidora de Cultura, Alice Weber.

stats