Publicitat
Publicitat

La cova prehistòrica de Son Caulelles ja és patrimoni de Marratxí

Després d'executar-ne la compra, l'Ajuntament anuncia la recuperació de l'entorn

La cova pretalaiòtica de Son Caulelles ja és un nou element del patrimoni municipal de Marratxí, després de fer-se'n efectiva l'adquisició per part de l’Ajuntament. El batle i també regidor d'Urbanisme, Joan Francesc Canyelles, ha destacat aquest dimarts la importància de tenir aquest indret com a propietat pública, per tal de posar en valor el patrimoni local i planificar la plena recuperació d’aquest espai.

Segons ha anunciat l'Ajuntament, aviat començaran les tasques de neteja i condicionament, per tal de convertir el lloc en espai lliure públic. També se'n vol potenciar el valor per a les persones que viuen a Marratxí i com a element cultural per als visitants del municipi.

La cova es troba molt a prop de la futura residència per a persones grans dependents i llinda amb el poliesportiu de Son Caulelles. L’Ajuntament durà a terme les tasques necessàries per protegir-la i conservar-la, juntament amb una discreta senyalització.

Permuta de terrenys

La cova de Son Caulelles, també anomenada cova de Moro, fou declarada Bé d’Interès Cultural (BIC) el 1966 i ha estat adquirida per l’Ajuntament a través d’una permuta de tres solars i 90.548 euros, aprovats en ple municipal el mes de febrer de 2017.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF