Part Forana 08/02/2019

Una taxa per possessió de cans a Inca crea controvèrsia en el pacte de govern

Independents vol aprovar-la i la resta de socis demanen un debat previ

M. Barceló
2 min
Un ca a la zona pública del parc del Serralt de les Monges.

IncaEl regidor de Medi Ambient, Àngel García (Independents), presentarà al proper plenari (28 de febrer) una proposta pel tal d'aprovar la creació d'un cens de cans i aplicar una taxa de 10 euros per la seva tinença. Aquest anunci ha creat controvèrsia en els altres membres de pacte de govern (PSOE, MÉS, El Pi).

Tot i que el partit majoritari, el PSOE, no s'ha manifestat, El Pi i MÉS s'han mostrat sorpresos per l'anunci, encara que segons el portaveu d'El Pi, Gori Ferrà, "sabem que la regidoria -de Medi Ambient- feia feina en aquesta qüestió". Per a Ferrà, "el tema s'hauria de debatre internament abans d'anunciar-lo públicament" i considera que "el moment d'aplicar una taxa no és el millor".

Alice Weber, de MÉS, tampoc veu oportuna l'aprovació de la taxa "encara que sí que se'n faci un cens". MÉS vol debatre el tema i saber l'opinió d'associacions animalistes abans de donar suport a l'aplicació d'una taxa. Weber recorda que el seu partit aprovà l'ordenança per regular la tinença de mascotes.

"La proposta de crear el cens i la taxa no té res a veure amb els darrers atacs que han patit algunes guardes d'ovelles del terme d'Inca. Des del nostre departament hem anat fent feina i el departament responsable de la creació del cens i del cobrament de la taxa ja ho tenen tot llest per aplicar l'ordenança de tinença de cans", ha explicat Àngel Garcia.

El pacte té 20 dies per endavant per debatre sobre la proposta de la taxa de cans, ja que el ple ordinari es reunirà el proper dia 28. "Que estiguem a prop d'unes eleccions no té perquè canviar el calendari de feina", afegeix Garcia, abans de remarcar que "és hora que la gent tingui cura de les seves mascotes".

Atac a guardes d'ovelles

D'altra banda, García ha informat que aquest divendres s'ha capturat un ca a la zona de Son Fiol, on en les darrers setmanes hi ha hagut diversos atacs de cans a guardes d'ovelles, "emperò no es té clar si és o no un dels causants de la mort dels animals".

stats