Part Forana 21/01/2020

El porta a porta a Llucmajor permet retirar 263 contenidors

El nou servei, efectiu des d'aquesta setmana, afecta uns 8.000 habitants

Ara Balears
2 min
Presentació del sistema porta a porta, que ha començat aquest 20 de gener.

LlucmajorEl dia de Sant Sebastià va donar el sus a la implantació de la recollida porta a porta a Llucmajor ciutat, que ja ha permès retirar 263 contenidors: 99 de càrrega bilateral (urbà), 48 de càrrega posterior (rústic) i 116 de selectiva (paper, vidre, envasos).

Durant 24 hores, els operaris municipals han desmantellat les àrees urbanes d'aportació retirant-ne tots els contenidors. El batle, Éric Jareño, acompanyat per la regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet; el regidor de Medi Ambient, Guillermo Roig, i altres membres de l'equip de Govern han presentat les novetats del nou sistema que s'ha implantat.

"El nostre objectiu és superar el 50% de reciclatge al nucli de Llucmajor. Creim que és factible, perquè veim que els veïns estan sensibilitzats", ha explicat Bonet. En total, la mesura afecta uns 8.000 habitatges, fet que suposa arribar a més d'un 40% de la població de tot el terme.

El sistema ha de ser funcional per a la majoria d'habitatges i comerços però s'han incrementat les freqüències de paper, vidre i orgànica per a negocis que en produeixin grans quantitats.

Durant el mesos de novembre a gener s'han fet diverses reunions informatives al claustre de Sant Bonaventura per tal d'informar del nou sistema i del calendari de recollida per fraccions. També s'ha fet entrega d'un poal per al reciclatge orgànic i uns imants amb els horaris i es dies de recollida.

Control del nou sistema

Es farà un seguiment de les incidències i fins dia 31 de gener un grup d'informadors estarà al claustre de les 16 a les 19 h donant informació i materials.

Durant el 2020 es farà un estudi per a la modificació de la taxa de residus per tal de premiar els veïns que reciclen de manera correcta. Així, s'estudia fer una reducció de la taxa que seria aplicable al rebut del 2021.

Igualment s'intensificarà la vigilància a les zones on hi ha abocaments incorrectes i fora de l'horari permès. Mentrestant, s'estudien sistemes alternatius per a l'Arenal, les urbanitzacions i altres nuclis de població del terme municipal.

Àrees d'aportació

En el cas de la zona rural, d'on també s'han retirat els contenidors, hi haurà quatre àrees d'Aportació de Residus, amb tres de nova construcció, Molí de Galdent, Poliesportiu, Polígon de Son Noguera, que se sumaran al Parc Verd de Son Gall. La mesura afecta unes 2.000 persones.

stats