Part Forana 13/02/2019

Porreres demana més presència de la Guàrdia Civil

Reclama que es reforci el quarter de Vilafranca, del qual depenen cinc municipis més

M. B.
1 min
Reunió de la junta de seguretat de Porreres.

PorreresLa junta de seguretat de Porreres ha reclamat una major presència de la Guàrdia Civil dins el terme municipal, per a la qual cosa, segons la batlessa, Xisca Mora, "es fa imprescindible reforçar el quarter de Vilafranca", del qual depèn Porreres. Mora es queixa que "els ajuntaments no podem contractar més policies locals, però en canvi no es reforcen els cossos de seguretat de l'Estat".

En la reunió de la junta, a més de la batlessa, hi han participat el regidor d’Interior, Adrià Aragunde; el director de l’ISPIB, Vicenç Martorell; el cap de la Policia Local de Porreres, Sebastià Mora; el capità de la Guàrdia Civil de Manacor, Vicente Molto, i la cap de Protecció Civil de Porreres, Esperança Mora.

El quarter de Vilafranca dona també servei a Porreres, Sant Joan, Petra, Montuïri, i Ariany. "Té tan poc personal que l'horari per posar denúncies acaba a les14 h i a vegades no hi ha atenció al públic perquè els agents de torn estan de patrulla", es queixa la batlessa de Porreres, alhora que reclama "un servei més efectiu".

Mora recorda que els pobles de l'interior de l'illa pateixen onades de robatoris durant l'hivern i que, tot i que enguany n'hi ha hagut menys que l'any passat, el servei de mínims que hi ha actualment fa que l'atenció en seguretat presenti moltes mancances que cal corregir, "començant per la necessitat de reforçar el quarter de Vilafranca".

stats