El pont militar d'Artà ja està obert al trànsit

El Consell de Mallorca ha inaugurat aquest dimarts la infraestructura provisional, que substitueix la que es va esbucar a causa de la torrentada del Llevant

El Consell de Mallorca ha inaugurat aquest dimarts el pont militar d'Artà, que s'havia esbucat a causa de la torrentada del Llevant del passat 9 d'octubre. La consellera de Territori i Infraestructures,  Mercedes Garrido, ha explicat que preveu que les obres de la construcció del pont definitiu s'endarrereixin però que espera que estiguin acabades el mes de març.

El pont provisional, que varen sol·licitar el Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Artà i que va autoritzar el Ministeri de Defensa el 12 de novembre, és un pont  Bailey T-S de 15,24 metres de longitud, amb calçada de trànsit de cinc metres i un pes màxim autoritzat de 30 tones. L'Exèrcit de Terra ha estat l'encarregat d'instal·lar-lo.

La circulació pel pont provisional és en un únic sentit, d’entrada a Artà. La sortida del poble en direcció a la Colònia de Sant Pere es farà per la carretera de Manacor, pel camí de la Calobra i pel camí de Carrossa.  La limitació de velocitat quan es travessi el pont serà de 20 km/h i la distància mínima entre vehicles haurà de ser de cinc metres.

Per motius de seguretat, la passarel·la es tancarà de les 23 h a les 7 h del matí. En cas d’avís meteorològic taronja per pluges a la zona, la Policia Local d’Artà i el personal tècnic de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat han assegurat que vigilaran el pont de manera permanent.