Part Forana 29/10/2021

Pollença resol un clam històric i aconsegueix l'ampliació del CEIP Costa i Llobera

El centre està construït en sòl rústic i això ha suposat un impediment administratiu

ARA Balears
1 min
Imatge del centre

El Consell de Govern ha aprovat declarar inversió d'interès autonòmic el projecte d'ampliació del CEIP Miquel Costa i Llobera de Pollença amb la consideració d'equipament públic educatiu en sòl urbà. Aquest procés administratiu ha estat un clam històric de l'Ajuntament del municipi, ja que el centre es va construir en sòl rústic i no se'n podia fer cap ampliació. Ara, aquest nou títol implica un impuls preferent i ràpid en els diferents tràmits.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha celebrat el canvi: "Era una situació que arrossegàvem des de fa vint anys i ara hem aconseguit millorar el centre". Entre les modificacions que es plantegen es troba la construcció d'un edifici dins la parcel·la actual, on actualment hi ha un magatzem i un parterre amb vegetació, de manera que la nova edificació no redueix l'espai del pati existent. L'emplaçament proposat d'aquesta ampliació es troba entre les pistes del pati i el carrer lateral de l'escola, la qual cosa assegura una connexió interior amb l'edifici i una relació exterior amb el pati i el carrer.

A més, es vol dotar l'escola d'un menjador amb capacitat per a 50 alumnes, que inclourà banys i la resta d'instal·lacions necessàries, i això beneficiarà els 206 alumnes que té el centre actualment i els de futur. L'avantprojecte s'ha redactat per mitjà dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Pollença i s'ha presentat a la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

stats