Part Forana 03/08/2021

Pollença entrega les distincions de la Patrona

Els premiats han estat Joan Forcades, les Germanies Missioneres dels Sagrats Cors i la marca Mè de Pollença

ARA Balears
2 min
L'acte institucional s'ha fet al claustre del convent de Sant Domingo.

PalmaPollença ha celebrat aquest dilluns el dia de la Patrona. A les 20 h ha començat l'acte institucional al claustre del convent de Sant Domingo. El batle de Pollença, Tomeu Cifre, juntament amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha entregat les distincions a persones o entitats que han contribuït a enaltir i projectar el nom i prestigi del municipi, o que les seves accions tinguin repercussions beneficioses en alt grau per als ciutadans i les ciutadanes de Pollença. Enguany, els premis han estat atorgats a Joan Forcades, a les Germanes Missioneres dels Sagrats Cors de Pollença i a la marca Mè de Pollença.

Cifre ha destacat que "malgrat que el covid ens ha alterat a tots i ens ha capgirat la vida de dalt a baix, avui no podem permetre que robi un moment tan especial per als elegits". Pel que fa a la marca Mè de Pollença, el batle ha destacat que "com a bons emprenedors, es reinventaren en plena pandèmia i iniciaren una campanya per dur el me a la porta de ca nostra perquè tots poguéssim seguir la tradició de fer panades i frit de Pasqua".

Quant a les Germanes Missioneres del Sagrat Cor, ha apuntat que "han donat mostra al llarg d'aquests cent anys que sempre són al costat dels més necessitats i ho han fet també durant aquesta pandèmia tirant endavant el rebost solidari i, juntament amb Càritas, han preparat roba per als més necessitats". Per altra banda, de Joan Forcades ha recordat que "va posar la llavor de l'amor a l'esport a generacions de pollencins i que va saber transmetre a cada un de nosaltres la importància de l'esforç, de la constància impulsant esdeveniments esportius al poble que ja formen part de nosaltres".

Enguany, ha explicat el batle, "hem organitzat unes festes segures amb molta il·lusió i responsabilitat, pensant que seran les darreres amb restriccions però mantenint l'essència de la Patrona, amb l'essència de la paraula, la cultura i la música". Unes festes, ha dit Cifre, "que hem hagut d'adequar al que les autoritats sanitàries marquen, posant a l'abast del poble tot el que hem pogut perquè cada un, dins la seva responsabilitat individual, pugui gaudir de la Patrona amb molta seguretat". El batle ha manifestat que la situació "és la que és, no la podem canviar, però és la Patrona i no podem caure en el desànim. Ningú ens llevarà la il·lusió de somiar gaudir d'unes festes plenes".

L'esdeveniment ha finalitzat amb l'actuació de la Banda de Música de Pollença, que ha tocat les peces més emblemàtiques d'aquestes festes patronals, l'Alborada i el Visca Pollença.

stats