Part Forana 30/06/2021

Pollença dona llum verda a l'aprovació definitiva de la rehabilitació de Can Morató

Colonya Caixa Pollença haurà de tramitar la llicència d'obres, la competència de la qual és del Consell Insular de Mallorca

ARA Balears
2 min
Edifici de Can Morató./ T.R.

PollençaL'Ajuntament de Pollença ha convocat un ple extraordinari urgent per poder dur a terme l'aprovació definitiva de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb l'objectiu que es pugui materialitzar la llicència de rehabilitació de Can Morató. Així doncs, després de l'aprovació en el Ple Extraordinari d'avui, ara Colonya Caixa Pollença haurà de tramitar la llicència d'obres, competència de la qual és del Consell Insular de Mallorca, informa el consistori en una nota.

Tant el Consell Insular de Mallorca com la Direcció General de Recursos Hídrics i la Direcció General d'Emergències del Govern de les Illes Balears han aprovat ja el canvi d'usos. El batle, Bartomeu Cifre, ha declarat sentir-se "molt satisfet" amb l'aprovació definitiva, ja que, ha dit, "es tracta d'un compromís que adquirim i que ara complim amb l'únic objectiu de poder avançar en un projecte que té com a finalitat recuperar un edifici d'alt valor patrimonial". Ha explicat que "la nova seu de la caixa disposarà, a més d'usos administratius i financers, d'espais per mantenir viva la memòria del que va ser el nostre passat industrial i, molt concretament, de Can Morató". A més, ha conclòs que també hi haurà espais dedicats a activitats culturals, educatives i socials.

Cal recordar que Colonya Caixa Pollença va arribar a un acord per a l'adquisició de l'antiga fàbrica d'estores i tapissos que, una vegada rehabilitada, serà la seu central de l'entitat. Per això és necessària una modificació dels usos d'aquest edifici, catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC), per tal que s'hi puguin dur a terme activitats administratives. Després d'un llarg i complex procés, finalment les entitats involucrades hi han donat el vistiplau, apunta el consistori en una nota.

stats