L’Ajuntament de Pollença comprarà l’Arxiu Bestard

Conté unes 400.000 fotografies compreses entre el 1898 i el 2006

A la sessió plenària d'aquest dijous es va aprovar la modificació de crèdit per a l’adquisició de l’Arxiu Bestard. Va ser aprovat per vuit vots a favor, els de Junts Avançam, Unió Mollera Pollencina i el Partit Popular; Alternativa per Pollença hi va votar en contra (dos vots) i se'n van abstenir Tots per Pollença i el regidor no adscrit, Marti Roca (set).

L'arxiu Bestard/Cerdà ha recorregut quatre generacions i disposa d'un bagatge de més de cent anys. Segons va explicar el doctor en història Pere Salas, “allò més valuós d’un arxiu és que tingui sèries documentals molt llargues, i aquest n'és un exemple clar”. Es tracta d’un arxiu amb molt de valor, ja que s'hi ha retrat l'evolució de la societat, l'arquitectura, les festes tradicionals i, en definitiva, de tota la cultura del municipi.

En aquesta línia, es va iniciar el procés per nomenar Fill Il·lustre de Pollença Guillem Bestard, qui va ser el primer fotògraf professional del poble.

Durant el ple també es va aprovar el crèdit i el projecte per a la reforma de la peixateria i l’antic quarter de la Policia a laplaça Major de Pollença amb nou vots a favor (Junts per Pollença, Alternativa i UMP) i vuit en contra (PP, TOTS i PP).

Finalment, es van aprovar per unanimitat les bases per concedir subvencions a empreses que utilitzen el català com a llengua habitual. La quantia a subvencionar és de 5.000€, 2.000€ més que la de l'any anterior.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF