Part Forana 22/10/2021

Junts Avançam denuncia el batle de Pollença a l'Oficina Anticorrupció

Qüestiona que Cifre hagi rebut una ajuda per a autònoms de 3.000 euros per les pèrdues de la pandèmia

1 min
El batle de Pollença, Tomeu Cifre.

El principal partit de l'oposició del Consistori de Pollença, Junts Avançam, ha denunciat el batle del municipi, Bartomeu Cifre, a l'Oficina Anticorrupció per haver rebut 3.000 euros de les ajudes per a autònoms i empreses afectades per la pandèmia atorgades per l'Estat i gestionades pel Govern. Per la seva banda, Cifre ha confirmat que va sol·licitar la subvenció i que se li ha atorgat en funció de la documentació presentada. "Som autònom per poder gestionar el patrimoni familiar, la qual cosa es troba dins el règim de compatibilitat amb el meu càrrec", segons ha explicat a l'ARA Balears.

Segons l'oposició, "no consta que a cap ple s’hagi aprovat cap compatibilitat ni cap reducció de jornada per poder dedicar una part de l’horari a altres responsabilitats laborals". Cifre explica que s'ha demanat aquesta informació als controls de l'Ajuntament, però per poder-la oferir l'ha de sol·licitar una tercera part d'un consistori i no tan sols un regidor, tal com assegura que s'ha gestionat.

Junts Avançam també ha criticat que la declaració de la renda de Cifre no figura al portal de transparència de l’Ajuntament, ni a la web de l’Oficina Anticorrupció. Cifre ha explicat a aquest diari que va tramitar tota la seva documentació a l'Oficina Antifrau el passat 5 d'agost i que, des de llavors, no s'ha tramitat per publicar, la qual cosa "fa que aquesta oficina perdi credibilitat".

L’oposició ha criticat novament el sou del batle, de 54.000 euros anuals. Cifre s'ha defensat: "Guany el mateix que quan era funcionari", i assegura que "ha complert amb totes les seves obligacions i que els membres de l’oposició haurien de fer el mateix".

stats