Part Forana 25/08/2020

Traslladats els darrers migrants que s'havien allotjat a les cases de Son Talent

Les persones arribades en pastera des d'Algèria varen quedar en primera instància en dependències policials, fins que es va sol·licitar ajuda a l'Ajuntament de Manacor per manca d'espai

Ara Balears
1 min
Arribaren prop de 60 persones en pastera des d'Algèria./ DAVID ARQUIMBAU

PalmaLa Policia Nacional ha traslladat aquest dimarts al matí totes les persones que durant les darreres setmanes s’havien allotjat a les cases de Son Talent, de propietat municipal. Davant la manca d’espai de les dependències policials, el cos de policia va sol·licitar la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor a principis de juliol per acollir les persones arribades en pastera des d’Algèria i poder complir, d’aquesta manera, amb les mesures especials de seguretat que requereix la covid-19.

L’Ajuntament de Manacor va habilitar les cases de Son Talent amb 50 llits per poder garantir l’atenció digna d’aquestes persones, a l’espera que se’ls poguessin realitzar totes les proves sanitàries pertinents que requereix la situació actual, abans de ser enviades a la Península perquè se les inclogui en el pla d’acollida humanitària del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

En total, han passat per la instal·lació municipal prop de seixanta persones, arribades en tres embarcacions diferents. Totes les persones que s’han allotjat a les cases de Son Talent han donat negatiu en les proves PCR de detecció de la covid-19 realitzades per les autoritats sanitàries. La Creu Roja ha col·laborat amb l'Ajuntament amb les tasques d’atenció sanitària i humanitària.

stats