La Policia Local de Manacor exigeix uns serveis mínims davant l'Ajuntament

Els agents municipals han manifestat malestar per la manca de solucions per part de batlia

Membres de la Policia Local de Manacor s'han reunit aquest divendres a les 12.00 h davant l'Ajuntament per reclamar a batlia que es defineixin uns serveis mínims. El malestar dels agents respon a la poca seguretat que s'ofereix als ciutadans i als mateixos policies per la manca d'efectius a peu de carrer.

En una reunió que va tenir lloc el divendres 31 de juliol, els agents de la Policia Local decidiren no fer més hores extres ni canvis de servei de manera voluntària com a forma de protesta. En un comunicat emès per CCOO, es manifesta el "malestar per la deixadesa de l'administració local a l'hora d'establir un nombre d'agents necessaris per poder realitzar la labor policial amb el mínim exigible de professionalitat i seguretat".

Aquest és un problema que ja fa quatre  anys que es viu a Manacor, i Llorenç Bauçà, representant de CCOO, assegura que "no té res a veure amb ideologies polítiques, perquè en quatre  anys cap dels batles hi ha aportat solucions ni ha volgut estipular uns mínims".

En el comunicat s'afirma que "s'entén la dificultat d'incrementar la plantilla", encara que des de la Policia Local s'està d'acord a arreglar el problema amb canvis de torn o hores extres. A més, els sindicats manifesten que la "deixadesa es fa visible també en materials i formació. Fa dos anys que no es fa cap curs formatiu i això fa que tinguem un problema d'actualització."

Per donar cobertura al municipi complet de Manacor, comptant Son Macià i les localitats de la zona costanera, tan sols hi ha present una patrulla de dos efectius. En alguns casos n'hi arriba a haver dues amb quatre agents. Durant el dia hi ha més agents a la comissaria, però al vespre la situació empitjora, ja que molts de pics l'única patrulla disponible no disposa de reforç.

Manacor, com a capital de comarca, té jutjats, delegacions d'hisenda, seguretat social i registre, entre altres. Això incrementa la càrrega de feina, ja que la pressió poblacional esdevé major que la població censada: uns 35.000 habitants. A  principis de segle, el cos policial estava format per 112 agents, mentre que en l'actualitat el nombre s'ha reduït fins als 80/90. Aquesta situació, sumada a l'augment de població, genera una "situació insuportable".

La concentració convocada per CCOO ha estat secundada pel Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya ( SPPME ), la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), Unió General de Treballadors (UGT) i el Sindicat de Treballadores i Treballadors Intersindicals ( STEI ). Hi han assistit una trentena de policies (nombre màxim permès per la Delegació del govern espanyol) ,que han reclamat insistentment l'estipulació dels serveis mínims.

La Policia Local de Manacor es concentrarà per exigir un mínim d'efectius