Part Forana 10/08/2020

Incrementa la vigilància a platges de Magaluf i Palmanova per la concentració de joves

Els agents de policia controlen que no hi hagi grups nombrosos que facin botellada

Ara Balears
2 min
Efectius de la Policia Local a Magaluf. / ARXIU

PalmaLa Policia Local de Calvià ha incrementat la vigilància després de constatar que molts de joves fan festa a les platges properes als locals d'oci de la costa del municipi. Aquesta setmana han hagut d'actuar i dissoldre diversos grups que feien renou o no mantenien la distància social.

Atesa la situació actual, els policies de Calvià paren especial atenció perquè a la nit no s'apleguin persones a les platges de Magaluf i Palmanova per ballar o fer botellada. Beure en espais públics pot suposar una sanció econòmica per infracció lleu que oscil·la entre 100 i 3.000 euros i que ve marcada pel decret llei 11/2020 de 10 juliol, en què es recullen les disposicions per pal·liar els efectes de la crisi provocada pel covid-19. Els esforços policials es concentren de manera especial a partir de les dues de la matinada.

També es duen a terme controls sobre l'hora de tancament dels locals d'oci, marcada per decret del Govern de les Illes Balears. Aquest cap de setmana s'ha aixecat una acta a un establiment de Palmanova per incompliment d'horari, ja que a les 2.30 h de la matinada tenia obert. Això mateix va passar a un local d'oci de Peguera, que continuava obert a les 2:46 h de la matinada de dissabte.

En referència als locals de la zona de Ramon de Montcada, a Santa Ponça, la darrera setmana s'ha aixecat una acta a un establiment en el qual es permetia el ball i a un altre local una acta per motius de renou.

Els agents de Policia Local de Calvià continuen treballant en el seguiment a Punta Balena i carrers propers per comprovar que els locals estan tancats. Així mateix, hi ha controls d'aforament en els establiments i de vigilància del compliment de les normes de prevenció contra el covid-19, del turisme d'excessos i d'ordenances municipals. La normativa és àmpliament seguida pels negocis de Calvià, malgrat que els agents han hagut d'actuar de manera puntual.

D'altra banda, la darrera setmana la Policia Local de Calvià ha parat especial esment a l'ús del camp de futbol municipal de Son Caliu, on s'aplegaven joves del municipi per anar a jugar-hi sense el permís pertinent. Avisats que no estava permès, s'ha mantingut la vigilància i el camp no s'ha tornat a emprar fora d'horari.

stats