Podem Sóller critica el tarannà "franquista" de l'equip de govern

PP, C's i El Pi rebutgen la moció d'Unides Podem per retirar el nom d'Infante Lois, oficial de Marina i franquista condecorat, d'un parc d'esports del poble

Podem Sóller ha denunciat el "tarannà franquista i en contra de la Llei" de l'equip de Govern de l'Ajuntament, format per PP,  C's  i El Pi. La queixa sorgeix davant la negativa de retirar el nom d'un franquista condecorat, tripulant del creuer   Baleares , d'un parc esportiu de titularitat privada. Amb els vots en contra dels partits que formen el Consistori, la moció no va poder  tirar endavant .

La formació recorda que la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears no distingeix entre espais públics o privats quan es tracta de simbologia franquista. "L'infante Lois  era tripulant del creuer   Baleares i va participar en els bombardejos, en els saqueig de ciutats i en els assassinats de dones i infants. Aquesta persona no pot tenir un espai dedicat a Sóller, és una vergonya per al municipi", assenyala la regidora de Podem Sóller,  Cati   Pizà .

El partit alerta de la deriva antidemocràtica de l'equip de govern i avisa que "fins i tot El Pi ens va demanar públicament a la sessió plenària que llevàssim del text la condemna al règim dictatorial de Franco. És increïble que encara tinguem representants polítics que  emparen  i defensen un dels capítols més obscurs de la nostra història recent", lamenta  Pizà .

La regidora insisteix que "la  Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears és ben clara, i la votació de l'equip de Govern posiciona l'Ajuntament en contra de la llei. És una acció antidemocràtica i una falta de respecte a totes les famílies que encara cerquen els seus estimats a les fosses".

"Des  de Podem  no aturarem fins a aconseguir la reparació i el reconeixement per als milers de famílies que encara esperen la dignitat que se'ls va arrencar fa tant de temps. Sóller serà una terra lliure de feixistes i simbologia franquista perquè és l'única manera que té el nostre municipi i el nostre país d'avançar cap a una societat més democràtica, sense oblidar els errors i les atrocitats que es van cometre al passat", sentencia la regidora.