Part Forana 14/10/2021

Els ajuntaments demanen prudència als ciutadans davant la vaga de treballadors de residus

Els consistoris volen evitar saturar els pobles de fems

ARA Balears
1 min
Els batles i batlesses a una trobada per tractar la vaga de treballadors de fems

Els ajuntaments de Mallorca han demanat prudència als veïns dels municipis per tal de prevenir saturar els pobles de fems, davant la vaga de treballadors de recollida de residus que comença aquest dijous vespre. Fan una crida perquè els veïns treguin els fems necessaris i tampoc saturin els punts verds. Per la seva banda, tots els batles i batlesses de Mallorca s'han reunit en una trobada de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) per fer una crida al diàleg entre sindicat i patronals.

Els serveis mínims de la vaga s'establiran segons cada poble o mancomunitat. Per exemple, a la Mancomunitat del Pla es farà recollida porta a porta dos dies a la setmana, només d'orgànic i rebuig. Els consistoris recorden que els punts verds també tindran serveis mínims i que per això, cal col·laborar per no reomplir-los.

Mentrestant, els treballadors es reuniran cada dia amb el Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB) per intentar arribar a un acord en la negociació. El president de la FELIB, Antoni Salas, ha insistit en el diàleg i ha dit que "és com una carrera de fons on, tant ajuntaments, com empreses i sindicats han fet una tasca encomiable i abans d'aturar ara, hem d'acabar la cursa, aprovar el conveni i veure com s'aplica".

stats