Publicitat
Publicitat

CAPDEPERA

El ple de Capdepera declara el 2014 Any de l'educació

Es crearan òrgans de participació i s'organitzaran activitats per implicar-hi tots els sectors del poble

L'Ajuntament de Capdepera va declarar ahir el 2014 com a Any de l'educació. A proposta de l'equip de govern municipal (PSOE, UCAP i Es Grup), el ple va aprovar dedicar tot un programa d'activitats per evidenciar que "l'educació no és només la tasca de les famílies i les administracions públiques, sinó que és una tasca compartida per tothom i cada àmbit social hi ha d'aportar coses i assumir aquesta responsabilitat", explicà la regidora d'Educació, Antònia Caimari (PSOE).

La declaració d'ahir farà que durant l'any que ve "cada mes s'organitzin diferents activitats i tallers enfocats a enfortir les relacions entre pares i fills, o entre els infants i joves i l'administració", explicaren des de l'Ajuntament. D'aquesta manera, es preveu crear "el consell d'educació infantil, el consell d'educació de joventut i la comissió de pares, que seran òrgans de discussió que proposaran mesures per millorar l'educació al municipi".

Reunions periòdiques

Està previst que els diferents consells i comissions es reuniran periòdicament a la sala de plens per elaborar propostes de millora de l'acció educativa en tots els àmbits del poble. I és que, segons es va reivindicar en la sessió plenària d'ahir, "l'Ajuntament és l'administració pública més pròxima la ciutadania i, per tant, ha de garantir l'accés a l'educació obligatòria dels infants i dels joves en edat escolar, a més a més de defensar la igualtat d'oportunitats de tots ells".

Però l'Any de l'educació no només consistirà a organitzar trobades entre els diferents sectors educatius. Maratons fotogràfiques, activitats amb els pescadors del municipi, programes de ràdio intergeneracionals, excursions i tallers de natura ompliran l'ambiciosa programació d'actes que s'està perfilant per a l'any que ve.

Reflexió col·lectiva

Així mateix, s'organitzaran tallers de cuina i tallers esportius per a pares i fills, unes olimpíades per l'educació, diferents activitats sobre el passat del poble amb la gent gran de Capdepera i desenes d'esdeveniments més que es desenvoluparan fins a final de 2014 per "implicar i fer reflexionar els gabellins sobre l'educació dels ciutadans de demà", va sentenciar la titular d'Educació, Antònia Caimari.

Malgrat que des de l'Ajuntament reconeixen que "tot el que ha passat aquest curs a les escoles ha despertat consciències i ens ha fet pensar a tots, l'objectiu de l'Any de l'educació no és reivindicar res en aquest sentit, sinó proposar un debat al poble i promoure la implicació de tothom", explica Caimari.

I és que, segons el manifest que servirà per inaugurar el 2014 com l'Any de l'educació a Capdepera, l'educació té "una importància primordial en tota societat i és decisiva en el procés de desenvolupament de la persona, per això es converteix en un factor clau per al desenvolupament de qualsevol país".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF