CAPDEPERA
Part Forana 18/09/2013

La plaga del becut vermell ataca ara les palmeres gabellines

Per evitar més morts de fassers, l'Ajuntament ha publicat un ban que explica que els propietaris de palmeres situades a Capdepera o a prop del poble hauran d'esquitxar-les cada quinze dies amb tractaments fitosanitaris preventius

Joan Sitges
1 min

Capdepera.Fins ara era una de les zones que no s'havien vist afectades per la plaga del becut vermell, però Capdepera ja ha retirat la segona palmera malmesa pels escarabats que s'instal·len a l'interior dels fassers, s'hi reprodueixen i no en surten fins que s'han menjat tota la zona tova del tronc. Un fet que suposa la mort de les palmeres.

Per evitar més morts de fassers, l'Ajuntament ha publicat un ban que explica que els propietaris de palmeres situades a Capdepera o a prop del poble hauran d'esquitxar-les cada quinze dies amb tractaments fitosanitaris preventius per evitar-ne la mort. A més, els propietaris de les palmeres que estiguin a menys de cinc quilòmetres hauran de demanar permís al Govern per podar-les o eliminar-les. El fet és que les restes de palmeres mortes s'han de tractar amb insecticides adequats perquè poden ajudar a propagar la plaga.

L'any 2012 la Conselleria de Medi Ambient posà en marxa un pla de lluita contra la plaga amb l'objectiu d'evitar la proliferació dels escarabats a zones com la costa nord de la serra de Tramuntana o la península de Llevant, on fins fa ben poc no se n'havien detectat casos. Per això, en cas de sospita de presència de becut, s'ha d'avisar l'Ajuntament.

stats