Patrimoni
Part Forana 27/03/2014

Pla insular per recuperar ses Feixes d’Eivissa

David Ventura
2 min

Eivissa.El Consell Insular d’Eivissa ha presentat un ambiciós projecte per dignificar ses Feixes, un espai d’uns importans valors naturals i culturals i que, les darreres cinc dècades, s’ha deixat degradar fins a convertir-se quasi en un abocador.

L’àmbit d’actuació és de poc més de 80 hectàrees i afecta els municipis de Vila i de Santa Eulària del Riu. El projecte disposa d’un pressupost inicial d’un milió i mig d’euros provinents dels fons estructurals, que s’anirà ampliant amb nous convenis i, perquè sigui una realitat, és imprescindible que es construeixi una nova depuradora que asseguri una circulació d’aigua de bona qualitat pels antics canals.

Segons el tècnic del Consell Jaume Estarelles, la prioritat és recuperar els sistemes hídrics que havien caracteritzat ses Feixes com els canals i les sèquies. A més, es restauraran elements patrimonials (com els portals de les feixes), se soterraran les esteses elèctriques, s’enderrocaran els edificis en estat ruïnós -avui focus d’insalubritat- i es valora la possibilitat de crear-hi una llacuna artificial que serveixi per recuperar espècies autòctones i establir un punt d’avistament d’aus.

La consellera de Medi Ambient, Pepa Costa, assegura que la posada en valor de tot aquest entorn també inclourà una declaració de LIC (Lloc d’Interès Comunitari) de la badia de Talamanca.

stats