Part Forana 30/07/2019

La possible tornada del gall al Pi de Sant Antoni a Pollença reobre la polèmica

Alternativa, disposat a denunciar el regidor de Festes per prevaricació

M. B.
2 min
El Pi de Pollença pot tornar a tenir un gall viu.

PollençaLes declaracions del regidor de Festes de Pollença, Josep Lluís Pons (Tots) a la revista local 'Punt Informatiu', en el sentit que estava disposat a arriscar-se a ser sancionat per tornar a posar un gall dalt del Pi de Sant Antoni a la propera festa, ha reobert la polèmica entre animalistes i defensors de la tradició. D'ençà del 2018 ja no s'emprava cap gall per a la festa pollencina.

La disposició de Pons a desobeir la prohibició de posar un animal viu dalt del pi si el batle li dona suport, encara que s’hagi de pagar una multa de 1.500 euros, ha donat peu a Alternativa per Pollença (a l'oposició) a criticar aquesta actitud. "Agraïm aquestes declaracions que ens facilitaran la denúncia per prevaricació en el cas que faci aquesta actuació", ha anunciat Alternativa en un comunicat.

"Pensam que el regidor encara no distingeix entre el que són comentaris que podia fer com a ciutadà a la barra d’un bar i el que significa ser un càrrec públic. Col·locar el gall al pi significaria incomplir la Llei 1/1992, de 8 d’abril, de protecció dels animals que viuen en l’entorn humà, i no suposaria només una multa per a l’Ajuntament (o sigui, per a tots els contribuents) sinó també, per part nostra, una denúncia per prevaricació al regidor de Festes i al batle en el cas que li doni suport", explica Alternativa.

En el darrer Sant Antoni no hi va haver gall dalt del pi i la festa es va desenvolupar amb la mateixa intensitat de sempre. Des de diversos col·lectius es considera que seria una regressió tornar a posar el gall a l'arbre. "Li recomanam a ell i al batle que en comptes de crear problemes nous es dediquin a guanyar-se el sou solucionant els problemes existents", conclou l'escrit de protesta d'Alternativa.

Per la seva banda, el batle, Tomeu Cifre (Tots per Pollença) creu que "es fa un gra massa d'un tema que nosaltres tenim clar. No es fa cap maltractament i si es recupera en garantirem el benestar. Creim que es pot garantir la protecció animal compaginant-la amb la tradició i un símbol de més de 100 anys".

stats