Part Forana 20/06/2022

El Pi reclama al Consell que exerceixi el seu dret a tanteig i adquireixi el complex de la central d'Alcanada

ARA Balears
1 min
El batle d'Alcúdia, Domingo Bonnin, i la portaveu d'El Pi al Consell de Mallorca, Xisca Mora.

PalmaLa portaveu d'El Pi al Consell de Mallorca, Xisca Mora, ha demanat que la institució insular compri el complex de la central d'Alcanada per poder instal·lar-hi el centre Alcúdia Tech Mar. Segons la formació, el projecte, que té el suport de totes les institucions i forces polítiques, es podria veure trastocat per la compra dels terrenys de la central.

De fet, recalca El Pi, "aquesta instal·lació volia ser el punt neuràlgic de la diversificació i transformació del model productiu illenc, orientat a afrontar els reptes i efectes del canvi climàtic a través de la descarbonització de la mar". A més, diu la formació, preveu assolir els objectius de l'agenda 2030.

Per part seva, el batle d'Alcúdia, Domingo Bonnín, assegura que "és indispensable que el Consell prengui la iniciativa i adquireixi aquest complex, perquè no volem que aquest espai emblemàtic i catalogat es converteixi en blocs d'apartaments o alguna cosa similar".

Amb tot, Mora reconeix que "el projecte d'Alcúdia Tech Mar no ha de ser una moneda de canvi per poder construir habitatge. Tot i que ha parlat d'ajudar en la construcció d'aquest fons, ha deixat palès que ho farà a canvi de poder construir blocs de pisos. A més, no tenim cap garantia que això es faci efectiu".

Per això, El Pi exigeix al Consell que "faci la seva feina", compri el complex i així es pugui dur a terme aquest projecte d'Alcúdia Tech Mar que servirà per diversificar l'economia de la zona.

stats