Part Forana 23/03/2022

El Pi de Deià es desmarca de la formació per "desacords amb la direcció"

ARA Balears
2 min
El poble de Deià.

PalmaEl Comitè Local d'El Pi a Deià ha sortit de la formació regional "per desacords amb la direcció", una decisió "definitiva" que ha pres després d'una reunió "per analitzar la situació". En aquest sentit, segons ha informat Europa Press, els cinc membres que componen aquest comitè han presentat la dimissió i la voluntat de donar-se de baixa com a afiliats del partit, i han sol·licitat així mateix que s'eliminin les seves dades personals de tots els registres del partit.

A més, han remarcat que els dos regidors que té actualment El Pi a Deià deixaran també de representar el partit. Segons han explicat, els motius d'aquesta decisió es remunten al 20 d'octubre de 2021, quan el Comitè Local de Sant Llorenç va presentar, davant la secretaria general del partit, una sol·licitud per aclarir "els tristos i lamentables" esdeveniments ocorreguts en el V Congrés Balear del 25 de setembre.

Així mateix, han recordat que al desembre es va tornar a demanar a la direcció actual del partit que es pronunciàs sobre "les greus acusacions". Entre elles, "les pressions i intimidacions del candidat Bartolomeu Gili, les irregularitats comeses en relació amb la condició de congressistes i cens d'afiliats amb dret a vot, la irregularitat en la confecció de la llista electoral de la candidatura encapçalada per Gili i les regularitzacions massives de deutes d'afiliats, algunes de les quals es feren en efectiu el mateix dia i hora, i altres mitjançant transferències a tercers". Sobre això, han assegurat que "fins avui" no han obtingut cap explicació "seriosa, coherent i que doni resposta a les greus irregularitats comeses per la candidatura encapçalada per Bartomeu Gili".

Segons el Comitè, aquesta candidatura és la que ha aportat "irregularment" la totalitat dels membres que actualment ocupen els diferents òrgans del partit. "No és només que els actuals ocupants ho facin de manera irregular, sinó que no es mostra el més mínim respecte cap als estatuts del partit, que utilitzen al seu gust i conveniència", han lamentat.

En aquest sentit, a més de la decisió de desmarcar-se del partit, han manifestat que no reconeixen cap dels ocupants actuals dels òrgans de direcció i que ofereixen "tot el suport" als seus companys Bel Febrer i Pere Soler. "Lamentam veure com un projecte que va ser creat i impulsat perquè aquesta terra tingués veu pròpia ha estat segregat i manipulat en benefici unipersonal", han conclòs.

stats