Part Forana 03/01/2020

El Pi reclama al Consell retornar a Manacor l'ajut per potenciar el teatre

Denuncia que els dos darrers pressupostos insulars han retirat el suport econòmic

M. B.
2 min
Catalina Riera, Xisca Mora i Bel Febrer, davant l'Auditori de Manacor

ManacorLa portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Xisca Mora, reclamarà al pròxim ple de la institució que s’atorgui un ajut de 50.000 euros a l’Ajuntament de Manacor per potenciar la gestió i la programació del Teatre de Manacor.

Acompanyada per la portaveu municipal, Catalina Riera, i la consellera Bel Febrer, Mora ha recordat que el 2018 ja es va contemplar la subvenció, "però el 2019 el govern d’esquerres el va retirar i tampoc no s’ha inclòs en els pressupostos del 2020".

El Pi ha recordat que el 2018 es varen programar a Manacor més de 300 espectacles, pels quals varen passar prop de 70.000 espectadors. Davant l'enorme activitat que desplega el Teatre de Manacor, es proposarà un conveni de col·laboració en matèria de programació entre el Teatre de Manacor i el teatre Principal de Palma.

Creació d'un circuit d'espectacles

Segons Mora, "a El Pi tenim clara la nostra aposta per la cultura i per aquest motiu proposarem la creació d’una comissió de feina per coordinar un circuit d’espectacles teatrals i musicals a Mallorca".

D’altra banda, Riera ha recordat que "Manacor és un referent teatral i el Consell de Mallorca, que gestiona la cultura de l'illa, hauria de posar una bona partida en el seu pressupost cada any per potenciar el sector”. En aquest sentit, ha reivindicat un "programa de quatre anys per saber de quin finançament supramunicipal disposaria l’Ajuntament de Manacor".

Riera ha subratllat que, a escala municipal, "des de fa anys" s'ha potenciat el teatre a tots els nivells i que Manacor és tota una pedrera de les arts escèniques. Com a mostra ha recordat que l'Ajuntament hi destina anualment 500.000 euros, i ha destacat les 33 mostres de teatre escolar i que "ara haver de reclamar un ajut de 50.000 euros suposa demanar almoina".

stats