Part Forana 11/09/2018

El Pi demana un pla d'inversions per a l'hipòdrom de Manacor

El grup socialista municipal proposa a l'Ajuntament que en recuperi la gestió

M. Barceló
2 min
Entrada principal a  l'hipòdrom de Manacor.

ManacorEl grup de consellers d'El Pi al Consell de Mallorca defensarà en el ple d'aquest dijous que s'inverteixi "urgentment" en el manteniment de l'hipòdrom de Manacor. En concret, es demana que en el termini de 60 dies el Consell de Mallorca presenti un pla detallat d'inversions i un projecte de foment de l'esport hípic per a l'hipòdrom del Llevant de Mallorca per al període 2019-2025.

Els cavallistes de Manacor i la seva comarca s'han queixat de la manca de manteniment de les instal·lacions hípiques, situades vora l'antiga carretera Palma-Cala Rajada. Les protestes es fan extensibles a la manca de serveis complementaris i a la manca de seguretat per a les persones i animals.

En aquesta línia, el grup d'El Pi presentarà una moció en què s'insta el departament de Desenvolupament Local i l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM) perquè, "en el termini de 30 dies, presentin davant del ple una proposta detallada d'intervencions de manteniment urgents a l'hipòdrom de Manacor i els informes tècnics que calguin per garantir que les instal·lacions no representen un perill ni per a la seguretat ni per a la salut tant dels usuaris com dels cavalls".

El PSOE proposa una gestió municipal

D'altra banda, el ple de Manacor va debatre aquest dilluns vespre un moció del grup municipal del PSOE en què es demana a l'Ajuntament que recuperi la gestió de l'hipòdrom, que des del 2009 és en mans de l'IEHM, organisme públic dependent del Consell de Mallorca. El PSOE reconeix la "degradació del recinte per manca de personal i d'inversions", i denuncia un tracte desigual envers l'hipòdrom de Son Pardo, a Ciutat, per part del Consell.

Aquest punt, que no arribà a ser votat perquè es va exhaurir el temps reglamentari de la reunió ordinària de la corporació, no va aconseguir durant el debat el suport de cap dels restants partits (MÉS-Esquerra, El Pi, PP, AIPC i Volem). La discussió i votació de la proposta haurà de continuar en la sessió plenària del mes d'octubre.

stats