Part Forana 05/10/2020

El Pi i el PP tanquen el nou acord de govern municipal de Felanitx

L'exregidor del PSIB Joan Aznar, ara al Grup Mixt, continuarà formant part del nou equip i amb dedicació exclusiva

T.riera
2 min
Catalina Soler, Jaume Monserrat i Joan Aznar./ T.R.

ManacorEl batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha presentat aquest dilluns el nou acord de govern entre El Pi i el PP, un acord en el qual també entra l'exregidor socialista Joan Aznar -ara al Grup Mixt- que suma els nou vots necessaris per tenir majoria. Després de dies de reunions amb els partits del municipi, s'ha fet efectiu el compromís entre El Pi i els populars, que ja es va tancar dissabte al vespre.

L'Ajuntament de Felanitx va quedar en minoria la setmana passada arran de la destitució dels tres regidors socialistes i la dimissió dels tres regidors de Bloc per Felanitx. Ara, el consistori passarà a estar format per sis regidors populars, dos regidors d'El Pi i un regidor no adscrit. Pel que fa a la Junta Local de Govern, tindrà tres regidors del PP, un d'El Pi i el regidor del Grup Mixt. El canvi de color polític és evident, però el batle assegura que "les línies de feina són molt iguals". Joan Aznar, per part seva, indica que "els projectes són quasi calcats, no hi haurà problemes polítics en això".

Jaume Monserrat continuarà ostentant la batlia, a més de les àrees d'Urbanisme, Activitats, Platges, Camins, Comunicació i Transparència i el càrrec de coordinador de regidories. La regidora d'El Pi, Melanie Mesquida, passa a ser tercera tinent de batlia amb dedicació exclusiva. Seran de competència seva les àrees d'Hisenda i Pressupostos, Turisme, Cultura, Patrimoni, Biblioteques i Arxiu, així com la delegació de Portocolom.

Pel que fa al PP, els seus sis regidors tindran les funcions següents: la portaveu popular, Catalina Soler, ostentarà Afers Socials, Salut i Benestar, Medi Ambient, Ecologia i Sostenibilitat, Neteja i Residus, Brigada i Recursos Humans. Primera tinent de batlia i amb dedicació exclusiva. Pedro Acosta serà segon tinent de batlia i dirigirà les àrees de Festes i Noves Tecnologies. Sebastià Adrover serà quart tinent de batlia i regidor de Seguretat Ciutadana. Rafel Rubio, amb dedicació parcial, es farà càrrec de Comerç, Indústria, Fires i Mercat i Mercats Municipals. Marta Cano, amb dedicació exclusiva, s'encarregrà d'Educació i Política Lingüística, Formació i Ocupació, Joventut, Igualtat i Contractació. Bàrbara M. Barceló serà regidora d'aquest nou govern, però, de moment, no se li ha assignat cap àrea de responsabilitat.

El regidor del Grup Mixt, Joan Aznar, continuarà dins l'equip de govern i es farà càrrec d'Esports, Espais Públics, Edificis Municipals, Parc Municipal, Cementeri, Aigua i Clavegueram, Enllumenat i Benestar Animal. L'exregidor socialista serà cinquè tinent batlia amb dedicació exclusiva. Ha destacat: "som gent amb ganes de fer feina pel poble", i que els problemes viscuts les darreres setmanes han estat "problemes de persones, no de política".

El batle ha assegurat que els objectius essencials d'aquest acord són "l'alineació de projectes, seguint amb la línia que s'havia duit fins ara; un compromís d'estabilitat i de donar una sortida a la situació actual, i fer feina per tornar aquests dies amb interessos i objectius complerts".

Catalina Soler, portaveu del PP, ha insistit que "això no és un pacte, és un acord de govern". Segons ha assenyalat Soler, en un principi els populars no tenien intenció d'entrar a formar part de l'equip de govern, però després de les reunions es decidí acceptar i "en cap cas hem posat cap condicionament més que donar estabilitat".

stats