Part Forana 21/04/2021

El personal de neteja de sa Pobla i Alcúdia aconsegueix un nou conveni laboral

ARA Balears
1 min
Una vaga de fems.

PalmaEl personal de neteja de sa Pobla i Alcúdia ha signat aquest dimecres un nou conveni laboral que inclou un increment salarial. Els sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO), l'empresa concessionària, FCC LUMSA, i els respectius ajuntaments municipals han fet oficial l'acord que es va assolir el passat 1 d'abril, quan es va desconvocar la vaga del personal encarregat de la recollida de residus i la neteja dels municipis de sa Pobla i Alcúdia.

Cal recordar que el 30 de març els treballadors dels dos municipis iniciaren una vaga indefinida després que l'empresa concessionària es negàs a reflectir les millores laborals al conveni laboral. Ara, més de vint dies després de l'inici de la vaga i després de les negociacions entre FCC LUMSA i els representants d'UGT i Comissions Obreres (CCOO), aquest nou conveni ja és una realitat.

Segons ha informat CCOO, aquest nou conveni suposa un increment salarial del 45% en el primer any de l'inici de la contracta i una pujada anual de 200 euros. A més, s'ihi nclou un únic pagament de 1.200 euros a cada treballador en concepte de plus el segon mes a l'inici de la contracta nova. Pel que fa als treballadors del torn de vespre, el nou conveni preveu una pujada del 25% en el salari base, a més de millores en els dies personals.

stats