SANT LLORENÇ
Part Forana 21/03/2014

Permuta de solars a Cala Millor per fer-hi una clínica privada

L’Ajuntament autoritza l’intercanvi de terrenys a dues empreses

Joan Sitges
2 min

Sant Llorenç.L’Ajuntament de Sant Llorenç ha cedit a dues empreses un solar d’onze mil metres quadrats a canvi d’uns terrenys de la mateixa extensió. El ple d’ahir donà llum verda a la permuta que ha de permetre la construcció de la primera clínica privada del poble. El centre s’aixecarà al carrer Llevant, prop de l’entrada principal de Cala Millor.

Però el canvi de propietat dels terrenys, pel qual ni l’Ajuntament ni les empreses hauran de pagar, no només serà beneficiós per a la iniciativa privada. “Atès que amb el canvi de propietat del sòl la Sala obtintrà terrenys que s’han de qualificar com de domini públic, existeix un interès legítim en la permuta”, explicaren els tècnics municipals.

El canvi de propietat dels terrenys de Cala Millor, l’accés principal des de la carretera que uneix Portocristo i Son Servera, no hauria estat possible sense modificar les Normes Subsidiàries. Una modificiació del planejament que el Consell de Mallorca aprovà definitivament el gener. Així, a la zona coneguda com es Carreró, la nova normativa permet construir un hospital sense augmentar el volum edificable en aquest indret. A canvi, els llorencins guanyaran metres en la futura àrea esportiva, prop de quinze mil metres quadrats de zones verdes a la superfície de la zona comercial.

El projecte

Dia 20 de febrer, les empreses Tenedora Zafiro SL i Sa Coma Resort SL sol·licitaren a l’Ajuntament l’aprovació de permuta que farà possible el canvi dels terrenys. I amb l’aprovació de la permuta en el ple d’ahir, ja només falta escripturar els terrenys a nom dels nous propietaris i “que presentin el projecte definitiu perquè des de l’Ajuntament els donem la llicència per començar les obres”, informà el batle.

Aquesta operació permetrà augmentar la xarxa sanitària privada a la comarca. Encara no fa un any que l’Hospital de Llevant obrí les portes a Portocristo i a uns vuit quilòmetres de distància, a Cala Millor, tot ja és a punt perquè comencin les obres del segon hospital privat del Llevant. És una inversió que promou la Xarxa Assistencial Juaneda i que té el vistiplau de l’Ajuntament “pel tipus de servei que oferirà, perquè evitarà desplaçaments a veïns i turistes i perquè contribuirà a reforçar la indústria turística”, resumia el batle Mateu Puigròs (GISC).

De fet, el nou centre sanitari de Cala Millor suposarà una inversió “d’entre 8 i 10 milions d’euros”, segons l’empresa. La futura clínica s’ha projectat amb capacitat per a 85 llits i amb tres quiròfans. A més del servei d’urgències permanent, el projecte preveu implantar a Cala Millor una trentena de consultes externes, Unitat de Cures Intensives, Urgències 24 hores i unitats de fertilització i de diàlisi. Segons els càlculs de la Xarxa Assistencial Juaneda, es generarien entre 140 i 150 llocs de feina.

A banda d’aquestes previsions d’ocupació, el projecte té l’aprovació de bona part de la indústria turística, que predomina a Cala Millor. Així, des de la Xarxa Assistencial Juaneda han anunciat la intenció d’oferir tractaments mèdics compatibles amb uns dies de vacances a Cala Millor.

stats