Part Forana 20/11/2019

Les vilafranques de Bonany i del Penedès, seus del 3r Campionat Mundial d'Scrabble Duplicat en Català

La competició cultural tindrà lloc aquest dissabte

Ara Balears
2 min
Campionat d'Scrabble a Manacor, el juny de 2017.

ManacorAquest dissabtte tindrà lloc el 3r Campionat Mundial d'Scrabble Duplicat en Català. El campionat, com en les dues edicions anteriors, tindrà lloc simultàniament al Principat i a Mallorca. Des del 2015, l’Associació de Jugadors d'Scrabble en Català (AJUSC) i el Club Scrabble Manacor participen en l’organització del Campionat Mundial d'Scrabble Duplicat en Català, que es disputa cada dos anys.

Tal com s’ha fet des de la primera edició, el campionat es desenvoluparà de manera simultània al Principat i a Mallorca, atès que així ho permet la modalitat duplicada. Després de les edicions de 2015 i 2017, en què les seus van ser el Prat i Manacor, i Matadepera i Palma, respectivament, enguany hi ha duplicitat en les seus respectives, que seran Vilafranca del Penedès i Vilafranca de Bonany.

El campionat consistirà en dues partides (una al matí i l’altra després de dinar) que decidiran el nom del tercer campió mundial d'Scrabble duplicat en català. Alguna de les incògnites que es revelaran són si repetirà algun dels campions anteriors (Josep M. Martí i Miquel Sesé, guanyadors del primer i el segon campionat mundial), si el nou campió serà algú que disputi el campionat des de Mallorca (on en els darrers anys ha sortit una bona colla de jugadors que han anat ocupant el seu lloc al món de l’Scrabble en català) o si serà algun altre jugador qui des del Principat assoleixi el triomf.

Inscripcions

A hores d’ara ja hi ha inscrits més de trenta jugadors al campionat, entre els quals hi ha bona part dels principals jugadors en actiu de l’Scrabble en català. Hi destaquen Carles Cassanyes (vigent campió mundial d'Scrabble clàssic en català, la modalitat més popular del joc), Antoni Riera (gran dinamitzador de l’Scrabble en català a Mallorca) i Lluís de Yzaguirre (que va contribuir a l’adaptació de l’Scrabble al català).

A Vilafranca de Bonany, la seu de la competició serà a la sala auditori Francesc Amengual del casal de cultura l'Escorxador, segons ha informat el Departament de Cultura de l'Ajuntament.

stats