Part Forana 05/11/2019

Pedro Antich Pons, fundador d'Aires des Pla Llucmajorer, rep l'Espigolera

L'Ajuntament li reconeix la dedicació a l'escola de balls regionals del municipi

Ara Balears
1 min
Pedro Antich amb l'estatueta i envoltat per la corporació municipal.

LlucmajorL'Ajuntament de Llucmajor ha concedit l'Espigolera a Pedro Antich Pons, fundador, juntament amb la seva esposa, Maria Ferrer Torrens, de l'agrupació Aires des Pla Llucmajorer l'any 1959.

Segons va explicar el batle, Éric Jareño, el mestre i director va dedicar a l'agrupació, "a més de la seva bona atenció, la millor il·lusió de la seva vida, i procurà perfeccionar-ne l'estil. Així, animat pels èxits obtinguts i sempre pensant en el futur, va crear una escola de balls regionals que tindria com a finalitat preparar nous membres per a l'agrupació, a més de despertar i mantenir l'interès dels joves per folklore de la nostra illa".

L'agrupació Aires des Pla Llucmajorer participa de manera desinteressada en tots els actes de caràcter festiu i popular de Llucmajor, especialment aquells que són oficials i organitzats per l'Ajuntament; festes de Sant Miquel i de Santa Càndida, fires i esdeveniments importants per al poble. "Estam profundament agraïts", diu el batle, qui ha remarcat que "han passejat el nom de Llucmajor per tot el món, pertot on han participat en mostres i ballades".

La regidora d'Educació i Cultura, Francisca Lascolas, ha explicat que l'Espigolera és la màxima distinció que atorga l'Ajuntament de Llucmajor a aquelles persones físiques o jurídiques que hagin realitzat accions que redundin en benefici del municipi i que aportin una especial ressonància o mèrit fora del seu territori.

stats