El pla pilot per prohibir els cotxes al carrer Ciutat 'humanitza' el centre de Manacor

El tancament provisional al trànsit, fins al 20 de gener, facilita la mobilitat dels vianants

La ciutat de Manacor ha guanyat en mobilitat durant aquestes festes nadalenques amb el tall al trànsit al carrer Joan Lliteres. La seva adaptació per a vianants pretén impulsar el comerç i donar protagonisme a la gent, que d'aquesta manera guanya metres d’espai públic.

Es tracta d'un pla pilot coordinat per tres departaments municipals: Mobilitat, Comerç i Participació, el qual es va posar en marxa dia 21 i es perllongarà fins al 20 de gener.

L'Ajuntament, amb aquesta mesura que ara té un caràcter experimental, vol donar protagonisme al vianant enfront del vehicle motoritzat. L'objectiu final és crear un eix cívic entre el centre de la ciutat i l'estació de tren. Això, amb el suport d’altres infraestructures, com és el cas dels aparcaments de la plaça de Sant Jaume, que faciliten l'estacionament a 200 metres del centre neuràlgic (la plaça de la Bassa) i en el qual les dues primeres hores són gratuïtes.

Prèviament a l'inici del pla pilot, dia 21, es va dur a terme una campanya informativa als comerços per fer-los saber el tancament del vial al trànsit de vehicles les 24 hores i recollir propostes de millora. No obstant això, els veïns residents i els vehicles de càrrega i descàrrega poder circular pel vial.

La imatge de gent per mig del carrer Joan Lliteres, conegut popularment com el carrer de Ciutat, dona uns aires de descongestió de trànsit. El vial dona accés al centre des de la zona ferroviària i les avingudes. Per ara, els comerciants veuen la mesura amb bons ulls, indica l'Ajuntament.