Els pollencins celebraren el dia de la Patrona d'una manera diferent i respectuosa

Els sanitaris i personal de la residència foren honorats en un acte institucional pel seu paper durant els darrers mesos de pandèmia

El dia de la Patrona, un dels més especials per al poble de Pollença, hagué de celebrar-se aquest diumenge amb limitacions arran de les mesures aplicades per la presència del covid-19. La manca d'esdeveniments patronals marcà la festivitat d'aquest any, que per primera vegada no va viure la simulació de la batalla entre moros i cristians. Tot i això, els pollencins varen saber celebrar la festa respectant les mesures de seguretat.

Sense perdre la tradició de despertar els veïns amb les cançons mes característiques de la festa, la banda de música va partir en dos grups reduïts des de l'ajuntament. Els músics es varen dividir per fer rutes diferents pel poble per sorpresa dels veïns, ja que no estava previst en el programa de festes. 

Cap a les 19 h, hora en què Joan Mas hauria d'haver proclamat el començament del simulacre, l'atenció es concentrà a la plaça de l'Almoina, on es va fer un emotiu minut de silenci de manera improvisada.

Més tard, començà un acte institucional al Claustre de Sant Domingo en el qual estigueren presents les autoritats del poble i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. Allà, es varen fer distincions a l'equip sanitari del municipi, al personal de la residència, als mitjans de comunicació i altres organitzacions i figures que durant l'any ha n tingut un paper destacable.

Durant tot el dia la policia va estar pendent que es complissin les mesures que s'havien decidit dies abans. La seva vigilància i la bona praxi dels pollencins va fer que es pogués celebrar la festa en condicions de seguretat.