Part Forana 01/06/2017

400 majors participen en la trobada de gent gran de Fires i Festes de Manacor

El Museu d'Història acull una vetlada de tastavins amb música i poesia

Ara Balears
2 min
La plaça Ramon Llull ha acollit una nova edició de la trobada de gent major del municipi.

ManacorManacor compta amb padrins, padrines i persones majors organitzades i actives. Ho demostren les més de 424 persones que formen part de les set associacions de gent gran i de les dues residències per a persones majors del municipi i que acudiren a la tradicional trobada de gent gran de Fires i Festes aquest dimecres vespre. Es tracta d’un sopar de germanor que impulsa l’Ajuntament en col·laboració amb totes les entitats que vetlen perquè els majors siguin persones dinàmiques. Així, ahir se citaren a la plaça de Ramon Llull els integrants de les associacions de gent gran de Son Macià, de Portocristo, de s’Illot, de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, l’associació Verge de Lluc, els Amics de les Aules, l’Associació de Vídues, a més d’una representació de les residències de persones majors de Manacor i de Portocristo.

Els representants municipals acompanyaren els padrins i padrines de tot Manacor. Acudiren a la cita el batle de Manacor, Pedro Rosselló; la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Isabel Bauzà; la regidora d’Educació, Catalina Riera, i els regidors de la Corporació Núria Hinojosa i Carles Grimalt. "Sou un referent per a totes les generacions més joves, que som aquí gràcies a tot el vostre esforç", va manifestar el batle. "Podeu estar segurs que hem après i continuam aprenent tot allò que ens podeu ensenyar i avui amb aquesta trobada demostrau que teniu ganes de fer poble i d’organitzar o participar de moltes de les activitats que farceixen el programa de festes", afegí Rosselló.

L'Ajuntament va obsequiar cada associació amb una planta i es donà el sus al sopar. El pa amb oli, la carn torrada, el gelat i la coca varen agradar als assistents i després els més balladors i els que no ho són tant varen poder sortir enmig de la plaça per gaudir del taller de ball en línia, que va servir per donar per acabada la trobada de gent gran d'enguany.

Vi, música i poesia al Museu d'Història

D'altra banda, la Confraria de Tastavins de Manacor, el poeta Miquel Mestre, el músic Andreu Riera i el flautista Josep Francesc Palou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, oferiren un tast de vi "per afinar la sensibilitat en la recepció de les músiques i dels poemes que s’interpreten".

El maridatge de vi, música i poesia va fer possible que més d’un centenar de persones gaudissin d’un tast de cava, vi rosat, vi blanc i vi negre mentre sonaven músiques i es recitaven poemes triats especialment per maridar amb cada vi que es tastà durant l’horabaixa i el vespre de dimecres, en un acte també inclòs en el programa de Fires i Festes.

stats