Part Forana 03/03/2022

La Part Forana convoca actes en suport del poble d'Ucraïna

Altres municipis recullen material de primera necessitat per als refugiats

ARA Balears
2 min
Façana de l'Ajuntament de Deià

Diferents pobles de la Part Forana han convocat concentracions en suport al poble d'Ucraïna aquest dimecres. A més, alguns municipis ja han organitzat recollides d'aliments i material de primera necessitat per oferir a les persones refugiades del conflicte. Altres ajuntaments han animat els veïns a participar a la concentració que es farà a Palma a les 19 h a la plaça de Cort.

A Inca es s'ha fet una concentració en favor de la pau convocada per l'Ajuntament a les 19.30 h hores a la plaça d'Espanya. Igualment, a Capdepera i Pollença, els consistoris han demanat als veïns que s'apropin a les 19 hores a la plaça d'Orient i a la plaça Major, respectivament, on s'ha fet un minut de silenci i s'ha llegit un manifest.

A Campos també s'han concentrat per la pau i en contra de la invasió de Rússia a Ucraïna. A través de les xarxes socials han mostrat com ha estat aquest moment, en el que ha sonat la cançó d'Imagine de Jonh Lennon.

A altres municipis, com per exemple Andratx i Sant Joan, l'associació Un Somriure per Txernòbil ha iniciat una recollida d'aliments i productes de primera necessitat, sota el lema 'Ucraïna ens necessita". De fet, el consistori andritxol ha avisat que els productes més urgents són els medicaments i productes de farmàcia i parafarmàcia.

Per altra banda, altres municipis s'han sumat a mostrar rebuig al conflicte armat. A Bunyola la concentració ciutadana es va fer aquest dimarts, Dia de les Illes Balears. Per part seva, l'Ajuntament de Porreres ha transmès en un comunicat "la seva més enèrgica condemna a l'atac".

Concentració a Bunyola en suport a Ucraïna

Igualment, l'Ajuntament de Deià ha remarcat en un escrit a través de xarxes socials que "els que ahir moriren a Bòsnia, Burundi, l'Iraq i Síria avui moren a Ucraïna" i ha penjat una pancarta a l'edifici municipal. A sa Pobla, la bandera d'Ucraïna també està penjada al balcó de l'ajuntament i a Campos

stats