Part Forana 13/06/2019

El nou Pacte d'Inca presenta 50 punts d'acció política fins l'any 2023

Drets socials, bon govern, model de ciutat, economia local i ciutadania són els eixos de l'acord

M. Barceló
2 min
Virgilio Moreno (PSOE) i Alice Weber (MÉS) i la resta de regidors del pacte amb l'acord de gestió que han signat.

IncaEl nou Pacte de Govern d'Inca entre el PSOE (9) i MÉS (2) es proposa "donar continuïtat als projectes iniciats en la legislatura anterior i continuar apostant pel progrés econòmic i social de la societat inquera". Aquest dijous, ambdós partits han presentat l'acord programàtic, amb un total de 50 accions, que "impulsa polítiques actives en favor de la ciutadania inquera, el desenvolupament de l’economia local i l’establiment d’un model de ciutat dinàmica, cívica i acollidora".

L'acord de governabilitat està fonamentat en cinc eixos programàtics: drets socials, bon govern, model de ciutat, economia local i ciutadania. En drets socials es vol impulsar un model de serveis socials que potenciï l'autonomia de les persones, la reforma i l'ampliació de centres educatius i la constitució d'una mesa per a l'ocupació.

En bon govern, es prioritzarà un pla estratègic per a la Policia Local i es vol demanar una oficina administrativa de la Policia Nacional. Quant a model de ciutat, es vol redactar un pla especial per a la façana de la zona de l'autopista i la regeneració urbana del centre històric. També en aquest apartat es vol revisar el pla de mobilitat i executar la part de la ronda nord, que estableix el conveni signat amb el Consell de Mallorca, a més de remodelar la plaça del Mercat i reformar la Gran Via.

Porta de la Serra

En matèria econòmica, un dels objectius és redactar un pla de dinamització comercial i de promoció turística, convertint Inca en la porta d'entrada a la serra de Tramuntana. En transport públic, es demanarà una segona aturada de tren a l'altura del camp del Constància que millori la connectivitat amb el servei de bus.

Finalment, la conclusió de la reforma del teatre Principal, potenciar el casal de joves Sa Fàbrica com a espai de referència juvenil, habilitar una carpa com a espai de participació veïnal i crear una emissora de ràdio municipal són els objectius bàsics en l'apartat de ciutadania.

stats