CRISI MUNICIPAL

El pacte PSOE-MÉS a Búger ‘s’endimonia’ i es trenca

El batle cessa els ecosobiranistes per haver votat contra el pressupost

A Búger el pacte de govern municipal d’esquerres s’ha esmicolat. Si dimecres MÉS (3) votava contra el pressupost de 2018, d’1,4 milions d’euros, que presentava el PSOE (2), i que rebia el suport del grup majoritari a l’oposició, el PP (4), ahir migdia, el batle socialista Rafel Capó signava el cessament dels regidors ecosobiranistes amb qui signà un acord el maig de 2015. Capó accedí a la batlia el mes de desembre de 2017, i ahir, en declaracions a l’ARA Balears, assegurava que tot i ser el grup minoritari, governarà “cercant acords puntuals”.

Que el batle no inclogués en el pressupost la contractació de la colla de dimonis, amb espectacle pirotècnic inclòs, per a les properes festes, amb un cost de cinc mil euros, ha estat la gota que ha fet vessar el tassó “de la paciència” dels regidors de MÉS, que, segons l’exbatlessa i portaveu, Liniu Siquier, han vist rebutjades “moltes altres propostes”, i acusa el PSOE de no voler consensuar el document econòmic de gestió municipal d’enguany. “Ens han negat el dret a negociar”, es queixa Siquier.

El rosari de retrets va i ve: “Tenen gelosia d’així com estam gestionant el dia a dia, i amb un cinisme impresentable cerquen ossos en el lleu”, es queixa el batle. “Els nostres punts de vista han estat menystinguts i tanquen els temes amb imposicions”, explicava MÉS en un comunicat ahir horabaixa, i remarcava que el PSOE “ha preferit cercar els acords puntuals del PP, amb qui queda clar que els uneixen moltes coses, per acabar la legislatura”. Liniu Siquier s’ha queixat també de “manca de transparència en la contractació” i d’haver estat “insultats a porta tancada”. Per a MÉS, “el pressupost és el reflex de la praxis autoritària”.

“Jo no li vaig condicionar cap de les seves festes”, replica el batle Capó a la crítiques rebudes pel fet de rebutjar la participació de la colla de dimonis dins el proper programa festiu del poble. Així mateix, nega que tingui un acord de governabilitat amb el PP i també que el PSOE regional li hagi marcat cap pauta davant la crisi municipal. Sobre les contratacions, que MÉS demana que siguin per procediment obert, Capó assegura que “es fan dins el marc de la llei, sense publicitat i es demana pressupost a tres empreses”.

La crisi actual afectarà futurs possibles acords, en opinió de Siquier. MÉS aconseguí el 35% del vots a les municipals de 2015, el PP un 37% i el PSOE un 19%.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF