Part Forana 13/08/2020

El Pacma es personarà contra els joves que mataren un moix a Manacor

El partit, juntament amb la Comissió de Drets dels Animals, exigeix reformes legals que permetin una protecció adequada

Ara Balears
1 min
Els joves fermaren el moix i li tragueren un ull./ POLICIA LOCAL DE MANACOR

PalmaEl Partit Animalista (Pacma) es personarà com a acusació popular en el cas contra els joves que torturaren i mataren un moix a Manacor. A més, ha exigit al Govern que s'endureixin les penes per aquest tipus de delictes. Actualment, la pena màxima és de 18 mesos, encara que els condemnats no solen entrar a presó, atès que es tracten de sancions inferiors a dos anys.

El partit ha emès un comunicat en el qual anuncia la seva personació a la causa per "reclamar una condemna exemplar" i lamenta que "els qui danyen i maten animals ho fan perquè saben que són impunes davant la llei".

La setmana passada el Pacma ja va presentar al Govern les seves propostes per modificar el Codi Penal pel que fa als delictes de maltractament animal i exigeix "urgència i compromís a l'Executiu per fer aquest canvi en la legislatura actual".

Per altra banda, la Comissió de Drets dels Animals ha volgut manifestar el seu "absolut rebuig" davant aquest cas. Exigeixen reformes legals en els àmbits estatal, autonòmic i municipal que "permetin una adequada protecció dels animals" i que casos com l'esmentat "no quedin impunes".

Els fets varen ocórrer dissabte passat a la matinada quan quatre joves fermaren el moix i li tragueren un ull, segon han relatat diversos veïns, testimonis dels fets.

stats