Part Forana 26/02/2020

L'oposició de Pollença denuncia un espectacle eròtic durant el Carnaval pagat per l'Ajuntament

El regidor de Festes del Moll, Andrés Nevado, es disculpa

Ara Balears
2 min
Un moment de l'espectacle denunciat, que ha tingut lloc a l'envelat municipal.

PollençaUna espectacle eròtic durant el ball de màscares organitzat per l'Ajuntament de Pollença a l’envelat del Moll ha motivat que els partits de l'oposició, Junts Avançam, Unides Podem i Alternativa, hagin exigit al batle, Tomeu Cifre, que "garanteixi la defensa de la igualtat entre dones i homes, i requereixi de manera immediata al responsable de l’organització d’aquesta festa, el regidor de Festes del Moll, Andrés Nevado, que comparegui per donar explicacions i demanar disculpes públiques".

"En el que havia de ser una festa de disfresses i diversió, on hi caben la sàtira i la befa, en la qual participaven menors i joves de la localitat, hi va tenir lloc un espectacle eròtic en què es banalitzà la figura de les dones, mostrant-la com un objecte sexual i reforçant l'estereotip sexista", han dit, i han destacat que estam davant uns fets "lamentables" finançats amb recursos públics.

Els tres partits a l'oposició diuen que no entenen "com des de l'àrea d'Igualtat, que du la regidora Bianca Aguilar, d'UMP, es pretén fer feina i avançar en igualtat, mentre el seu company de partit Andrés Nevado rema en direcció contrària".

També es critica que "les imatges dels fets hagin estat exposades a les xarxes socials sense cap mena de mirament ni vergonya, normalitzant el que no hauria de ser normal en ple segle XXI".

Nevado demana perdó

Per la seva banda, el regidor Andrés Nevado ha demanat disculpes "per si algú s'ha sentit ofès" i ha assegurat que l'actuació de dues al·lotes "amb uns balls un poc compromesos formava part d'un espectacle del qual no vàrem ser informats".

El regidor Nevado ha explicat a l'ARA Balears que el fet de sortir fotografiat amb una de les ballarines "és perquè es va fer molt abans de començar la vetlada musical que dirigia un DJ. De fotos com la meva n'hi ha 170, perquè les al·lotes es varen fotografiar amb molta gent".

El responsable de la festa del Carnaval a l'envelat del Moll assegura que en properes ocasions s'haurà de mirar més el contingut de les contractacions, "per evitar situacions compromeses i que poden ser malinterpretades per l'opinió pública", alhora que remarca que a la 1.30 h de la matinada no hi havia cap menor. "Venc d'una família on hi ha molt de respecte i no som masclistes, per això em sap greu que s'hi vegi una intencionalitat que no hi és", conclou.

Reacció de Mala Pècora

Mala PècoraEl col·lectiu feminista Mala Pècora s'ha sumat a les crítiques a Andrés Nevado, "per haver contractat un espectacle clarament sexista per a la festa de les disfresses del Mo" i ha demanat una rectificació pública, "perquè uns fets com aquests no han de poder tenir suport d'una administració que se suposa que ha de garantir un tracte igualitari i no vexatori cap a les dones".

"L'Ajuntament de Pollença fins ara s'ha manifestat públicament en favor de la igualtat i de la lluita contra el masclisme, ha donat suport a algunes de les nostres iniciatives feministes i té una regidora d'Igualtat que fa feina en la bona direcció, preparant per exemple un mes de la dona ple d'activitats ara que s'acosta el 8-M", explica Mala Pècora en un comunicat.

stats