Part Forana 11/03/2022

Neix el primer club de lectura feminista a Inca

Es tracta d'un espai de reflexió i d'anàlisi de la literatura feminista

ARA Balears
2 min
Presentació del club de lectura feminista

IncaNeix el primer club de lectura feminista a Inca. Aquest projecte cultural vol generar un espai de trobada per reflexionar, discutir i estudiar alguns dels títols més importants de la producció literària escrita per dones i, al mateix temps, recordar les pioneres d'aquest moviment.

Es faran sis trobades en les quals es comentaran els llibres seleccionats: lectura prèvia de les obres de referència i contextualització de les autores i les seves aportacions. La intenció és pensar i raonar en grup sobre el contingut dels textos, l'impacte que varen tenir algunes de les protagonistes en el seu context històric i com varen marcar les reivindicacions. També s'hi tractaran temes d'actualitat com la maternitat i la salut mental relacionada amb la poesia.

Les sessions seran conduïdes per la dinamitzadora del Club de Lectura Feminista, Julia Muñoz, el primer dijous de cada mes a les 19.30 h. Muñoz ha afirmat que "aquest club té com a objectiu facilitar el coneixement de la genealogia feminista i aprendre conceptes bàsics. També vol ser un espai on poder debatre i reflexionar sobre els temes tractats en els diferents llibres que es treballen al llarg de les sessions".

La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Inca, Alice Weber, ha afirmat que "és per a nosaltres una prioritat treballar per a la cultura des de la perspectiva feminista i fomentar la lectura d'obres destacades amb alt valor pedagògic per a tota la societat, com ara Per què les dones salvaran el planeta i Dones Rebels. Històries contra el silenci.

Per part seva, la responsable de la llibreria Espirafocs, Cati Àngela, ha destacat que "és el primer club de lectura feminista que es posa en marxa a Inca i a tota la comarca, i això és un motiu de celebració. Anim tothom a participar en aquest encontre i m'agradaria que, a més de dones, hi participassin homes".

Aquesta iniciativa l'ha posada en marxa l'entitat cultural Siracusa i ha rebut la col·laboració de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Inca i la llibreria Espirafocs. Per prendre-hi part, és necessària la inscripció prèvia.

stats